local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmoreiz vēsturē avarē F-22 Raptor8

7 0
ASV Kalifornijas štata dienvidu daļā avarējis Savienoto Valstu Gaisa kara spēku (GKS) piektās paaudzes iznīcinātājs F-22 „Raptor”, vēsta AFP, atsaucoties uz ASV GKS oficiālo pārstāvi Ričardu Džonsonu (Richard Johnson). Pēc Džonsona vārdiem, lidmašīna avarējusi aptuveni 10:00 pēc vietējā laika (19:00 pēc Latvijas laika), 56 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Edvardsas aviobāzes, treniņu lidojuma izpildes laikā. Iznīcinātājā katastrofas brīdī atradies viens pilots, kura liktenis uz šo brīdi ir nav zināms.
Daudzmērķu iznīcinātājs F-22 „Raptor” tiek pozicionēts kā pati mūsdienīgākā (un arī dārgākā) kaujas lidmašīna pasaulē. Atbilstoši oficiālajai informācijai, F-22 katastrofa Kalifornijā ir šīs lidmašīnas pirmā avāriju kopš brīža, kad tā 2005.gadā pirmoreiz parādījās ASV GKS bruņojumā. Lidmašīnu F-22 „Raptor” eksportu uz ārvalstīm aizliedz ASV likumdošana.
7 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
Izlasot šo rakstu , liekas ka tas būtu baigi īpašs notikums <_<
3 0 atbildēt
Nu, agri vai vēlu tas tāpat notiku... nav nekrītošu lidmašīnu :D ...interesē, tik kas bija iemesls avārijai...
2 0 atbildēt
piekrītu Stasits
2 0 atbildēt
Kaa teica mans draugs kurš kādreiz strādāja Rīgas Lidostā - ''neviena lidmašīna gaisā nav palikusi'' :)
1 0 atbildēt
kaada skjirba, w0w pohuj tur kautkaada suuda ljopene, katru dienu iet bojaa cilveeki utt. globalaa slilshana. Vai tad nav par ko raxtiit?!?!
1 0 atbildēt
hahah amerikaanju IDEAALS
1 0 atbildēt
un tas raksts par to ka f22 un f35 zaudē krievu jaunajiem iznīcinātājiem dog-fight cīņās ir 100% paties, bet raptors f22 jau no paaša sākuma ir taisīts lai enemy tiktu iznīcināts pirms dog-fight vispār sākas, tāka reālā karā f22 > par krievu MIG un SU aparātiem. f35 gan kaukāds dīvains lūznis liekas.
1 0 atbildēt
Nu, F-35 ir tādas pašas BVR iespējas kā divdesmitotrajam. Un kas būtu krievu jaunie iznīcinātāji? Viņiem ir tikai Mig-29 un Su-27 "apdeiti" - nekas vairāk. Par rakstu runājot, tas ka pasaulē dārgākais iznīcinātājs avarē jau neko nenozīmē. F-15, kuru F-22 nomainīs, arī ir avarējis, bet gaisa kaujā nekad nav notriekts.
1 0 atbildēt