local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmo reizi vēsturē no Saeimas izraida apmeklētāju4

14 0
Pirmo reizi atjaunotās Latvijas vēsturē no Saeimas nama izraidīts tā apmeklētājs. Viņš trešdien vēlējies pasniegt deputātiem dāvanas, taču Saeimas apsardze to nevēlējās pieļaut, jo šī vēlme neatbilda iekšējās kārtības noteikumiem, svētdien vēstī TV3 raidījums «Nekā Personīga».

Trešdienas pēcpusdienā vairāki desmiti cilvēku pulcējās pie Saeimas, lai deputātiem nodotu dažādas dāvanas.

Tai pat laikā viens no šīs «pastaigas» dalībniekiem Saeimā notiekošo kādu laiku vērojis no iekšpuses. Viņš izmantojis Saeimas mājaslapā izsludināto iespēju pieteikties parlamentu apmeklēt, norāda «Nekā Personīga».

«Un es tur sēdēju un apsargi, vienkārši viņiem nepatika, ka es tur staigāju, ka es garlaikojos un tad viņi man kategoriski teica, lai es te sēžu un nekustos un tad tas viens puika uzcepās, viņam laikam nepatika, ka es tā nelaipni atbildēju viņam,» raidījumam stāstījis apmeklētājs Arnolds. «Es teicu – kāpēc tik agresīvi pret mani? Nu tu baigais džeks esi, vai kā? Varbūt tas izraisīja kādu neapmierinātību, agresiju.»

Militārās policijas pārstāvis Normunds Stafeckis skaidrojis, ka «izraisījās tādas mazliet vārdiskas sarunas starp mūsu drošības dienesta cilvēku un šo apmeklētāju un lai šī situācija nepāraugtu incidentā, šis cilvēks tika pavadīts līdz izejai».

Militārā policija norāda, ka Arnolds pārkāpis divus Saeimas iekšējās kārtības punktus. Pirmkārt viņš centies pasniegt dāvanu, pirms tā izgājusi pretterorisma drošības pārbaudi. Otrkārt, nav pakļāvies militārā policista pavēlei dāvanu atdot.

Armija arī atzīst - šis ir pirmais gadījums atjaunotās Latvijas vēsturē, kad no parlamenta izsviež likumīgi ienākušu apmeklētāju.

14 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Pirmo un ganjau ne pēdējo! Pie šīs dienas apstakļiem!
3 0 atbildēt
WOW, po!
1 0 atbildēt
Skatijos un sapratu kautkāds murgs :D
1 0 atbildēt

🍕👌

0 0 atbildēt