local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmā partija vakcīnu pret cūku gripu3

2 1
Ķīnā saražota pirmā partija vakcīnu pret nāvējoši bīstamo vīrusu A/H1N1 jeb cūku gripu. Pēc informācijas aģentūras „Sina” rīcībā esošās informācijas, izgatavoti 90 tūkstoši devu. Gaidāms, ka nākošo 40-50 dienu laikā tiks veikti vakcīnas klīniskie izmēģinājumi, bet pēc tam aptuveni septembrī preparāts nonāks slimnīcās. Līdz oktobrim Ķīnā tiks vakcinētas visas riska grupas. Pēc ekspertu domām, lielākais risks inficēties ar vīrusu A/H1N1 ir bērniem līdz 7 gadu vecuma, cilvēkiem ar hroniskām slimībām (sirds un plaušu slimībām, diabētu), kā arī cilvēkiem, kuri atrodas depresīvā stāvoklī.
Vakcīnas pret jauno gripu ražošana Ķīnā sākās jūnija sākumā. Ar preparāta izgatavošanu nodarbojas 11 valsts farmaceitiskie uzņēmumi. Ražošanas apjoms plānots līdz 360 miljoniem devu gadā. Cīņai ar šo slimību Ķīnas varas iestādes ir piešķīrušas 5 miljardus juaņu (725 miljonus dolāru). Ķīnā jau ir fiksēti 737 inficēšanas ar A/H1N1 gadījumi, nāves gadījumu pagaidām nav.
Kā liecina Pasaules veselības organizācijas (PVO) dati, 95 pasaules valstīs oficiāli apstiprināti 44287 saslimšanas ar cūku gripu gadījumi. 180 cilvēki ir miruši. 11. jūnijā PVO arī pirmoreiz vairāk nekā 40 gados oficiāli paziņoja par pandēmijas draudu sestā, maksimāla līmeņa ieviešanu sakarā ar jaunā gripas paveida strauju izplatīšanos visā pasaulē. Saistītais raksts: Zinātnieki brīdina, ka cūku un putnu gripas vīrusi var sakrustoties >>>
Saistītais raksts: Pasaules Veselības organizācija paziņojusi par „cūku gripas” pandēmijas sākšanos >>>
Saistītais raksts: Kanādas zinātnieki pirmoreiz atšifrējuši cūku gripas vīrusa H1N1 ģenētisko secību >>>
Saistītais raksts: Pasaules Veselības organizācija atsakās no termina "cūku gripa" izmantošanas >>>
Saistītais raksts: Cūku gripa var nodarīt būtiskus zaudējumus pasaules ekonomikai >>>
Saistītais raksts: Cūku gripas pandēmijas draudus nosaka gripas vīrusu evolūcijas īpatnības >>> Saistītais raksts: "The Times": Cūku gripa sākusies amerikāņu kompānijai piederošā Meksikas cūku fermā >>>
2 1 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 3

0/2000
Plans par 70% populacijas samazinasanu bus sekmigs, neticu ka tas vakcinas palidzes farmaceitiem normals biznes panesies.
1 1 atbildēt
labi, ka ir zāles :)
0 1 atbildēt
Ceru, ka noderēs - arī tagad Latvijā ir viens šīs slimības gadījums :(
0 1 atbildēt