local-stats-pixel fb-conv-api

Pierādīta "zudušo pasauļu" eksistence9

34 1
Paleontologiem izdevies atrast pierādījumus tam, ka dažas dinozauru sugas attālos planētas nostūros varēja pārdzīvot dinozauru masveida izmiršanu, kura notika aptuveni pirms 65 miljoniem gadu. Par to vēstīts ASV Paleontologu asociācijas preses relīzē, kuru publicē žurnāls "Palaeontologia Electronica". Pētījuma ietvaros paleontologus interesēja Ņūmeksikā un Kolorādo atrastās dinozauru paliekas. Tajā skaitā runa ir par 34 gadrozaura kaulu fragmentiem, kuri tika atrasti agrīnā paleogēna laikmeta (pirms 65 - 26 miljoniem gadu) slāņos. Šis gadu skaits norāda, ka kaulu vecums ir būtiski mazāks nekā tika uzskatīts iepriekš (tika lēsts, ka dinozauri izzuda pirms 65 miljoniem gadu). Bez tam, izpētot pašu atlieku ķīmisko sastāvu, palentalogi atklāja, ka reto metālu daudzums gadrozaura kaulos atšķiras no šo elementu daudzuma šī paša reģiona dziļākos slāņos atrastajās (līdz ar to senākās) dinozauru atliekās.
Pēc pētnieku teiktā, viss norāda uz to, ka dinozauri šajā reģionā varēja dzīvot vēl aptuveni 500 000 gadu pēc globālās izmiršanas pirms 65 miljoniem gadu. Atgādināsim, ka izmiršanas iemesli un scenārijs joprojām izraisa zinātnieku strīdus. Viena no pazīstamākajām ir hipotēze par to, ka dinozauru izmiršanas cēlonis bija liela debess ķermeņa sadursme ar Zemi.
Taču nesen parādījās dati, ka meteorīta krišana, kuras rezultātā Jukatanas pussalā izveidojās Čiksulubas krāteris, varētu arī nebūt dinozauru izmiršanas iemesls. Pētniekiem izdevies noskaidrot, ka debess ķermenis ir sadūries ar Zemi par 300 000 gadu ātrāk nekā izzuda dinozauri. Ja šī pētījuma rezultāti apstiprināsies, tad atklājums atstās "meteorīta" hipotēzi bez galvenā pierādījuma - meteorīta - slepkavas pēdām. Starp citām dinozauru izmiršanas hipotēzēm ir arī negaidīts vulkāniskās aktivitātes pieaugums.
34 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
intresanti...
7 0 atbildēt
Tēma intersanta bet kad būs kāds brīvāks brīdis noteikti izlasīšu! emotion
7 0 atbildēt
forši ;) zinātne turpina attīstīties.
6 0 atbildēt
wāā. interesanti. :] .. žēl, ka mamuti izmira. :D
5 0 atbildēt
Pirmā dzīvība parādījās vairāk kā pirms 3 milijardiem gadu :D
2 0 atbildēt
Interesanti :)
2 0 atbildēt
atbilde.......tepat priekshaa veel mazliet jaapagaida
2 0 atbildēt
Pieļauju, ka dinozaurus pievārēja infekcijas slimības un inbrīdings to rezultātā. Mūsdienās ar gepardiem notiek kaut kas līdzīgs.
2 0 atbildēt
HornyDirty!Tu esi saskatijies animācijas filmu-Ice age2(Ledus laikmets2)
1 0 atbildēt