local-stats-pixel

Pienākumu pildīšana japāņu gaume4

9 1
Japānas valdības valsts ministre dzimstības palielināšanas un dzimumu vienlīdzības jautājumos, 35 gadus vecā Juko Obuti (attēlā) ir stāvoklī un gaida mazuli. Par to paziņojusi Japānas ministru kabineta kanceleja. Japānas valdības vēsturē tas ir pirmais šāda veida gadījums. Īpašu rezonansi šis jaunums izsaucis sakarā ar to, ka Juko Obuti kompetence premjera Taro Aso kabinetā ir tieši cīņa ar vienu no lielākajām Japānas sociālajām problēmām – zemo dzimstības līmeni, kura dēļ Uzlecošās saules zemes iedzīvotāji strauji noveco.
Šīs novecošanas rezultātā samazinās darba spējīgo pilsoņu skaits, kas negatīvi iespaido ekonomikas izaugsmi, savukārt pieaugošās pensiju izmaksas rada aizvien lielākas problēmas valsts finansēm.
Divus gadus atpakaļ Juko Obuti jau laida pasaulē dēlu un tagad gatavojas sava otrā bērna piedzimšanai. Priecīgais notikums plānots septembra beigās. Jāpiebilst, ka Japānā sieviešu dalība politikā ir salīdzinoši (ar citām rietumvalstīm) maza, taču Juko Obuti ir bijušā Japānas valdības vadītāja Keidzo Obuti, kurš mira 2000. gadā, vienīgā meita.
9 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
Nothing speshal
4 0 atbildēt
Specigi!
3 0 atbildēt
eu tas bija pilnigs stulbums... autor tu pac vispār saprati ko tu tur esi uzrakstijis
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt