local-stats-pixel fb-conv-api

Pērn lielākā interese bijusi par darbu Lielbritānijā0

10 0
Iepriekšējā gada laikā Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) 8875 klientiem konsultācijas sniedza Eiropas Savienības valstu nodarbinātības dienestu sadarbības tīkla EURES speciālisti, aģentūru LETA informēja NVA.

Salīdzinoši 2007.gadā EURES konsultācijas tika sniegtas 5622 cilvēkiem.

Kā liecina NVA apkopotā informācija, visvairāk - vairāk nekā 600 klienti - pagājušā gadā ir interesējušies par darba iespējām Lielbritānijā, vairāk nekā 300 cilvēki interesējušies par Īrijas darba tirgu, nedaudz mazāk, bet salīdzinoši daudz darba meklētāji interesējas arī par darbu Norvēģijā, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā.

NVA speciālisti norāda, ka aptuveni 700 interesenti ir jautājuši par iespējām šajās valstīs būt vienkāršo profesiju strādniekiem, ap 200 cilvēku ir interesējušies par iespēju strādāt būvniecībā, ap 150 - par viesnīcu un restorānu personālu, bet aptuveni 100 klienti ir jautājuši par darba iespējām lauksaimniecības jomā.

Latvija EURES tīklam pievienojās 2004.gada 1.maijā līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un interesentu skaits par darba iespējām citās ES valstīs ik gadu pieaug.

EURES misija ir veicināt brīvu darbaspēka kustību Es un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs.

NVA skaidro, ka no Latvijas partnerības EURES ieguvēji ir gan darba meklētāji, gan darba devēji. Ar EURES informācijas tīkla palīdzību internetā katrs apmeklētājs var iegūt informāciju par brīvajām darba vietām, dzīves un darba apstākļiem Latvijā un citās Eiropas valstīs. Tie darba meklētāji, kuriem internets nav pieejams, bet kuriem ir nepieciešama konsultācija, palīdzība vai padoms, var apmeklēt NVA, kur strādā EURES konsultanti, kas sniedz konsultācijas un palīdz atrast visu nepieciešamo informāciju.

Darba devējiem tiek piedāvāta iespēja ievietot EURES datubāzē informāciju, ka attiecas uz vakancēm viņu uzņēmumos. Turklāt EURES datubāzē darba devēji var arī meklēt darbiniekus no visām Eiropas valstīm.

Nozīmīgākie EURES dalībnieki un partneri ir Valsts nodarbinātības dienesti, Eiropas komisija kā koordinējoša vienība, kā arī arodbiedrības, darba devēju konfederācijas, darba devēji un pašvaldības.

EURES konsultanti Latvijā darbojas NVA Liepājas, Jelgavas, Rīgas, Cēsu, Daugavpils un Rēzeknes filiālēs.


NEMAZ NEBRĪNĪJOS emotion
10 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 0

0/2000