local-stats-pixel fb-conv-api

Pentagona datorspēles Ginesa rekordi3

7 0
Datorspēle „America's Army”, kura tika radīta pēc ASV armijas pasūtījuma, lai popularizētu militāro dienestu un piesaistītu potenciālos rekrūšus, saņēmusi uzreiz piecus 2009. gada Ginesa rekordu grāmatas Datorspēļu izdevuma (Guinness World Records 2009: Gamer's Edition) apbalvojumus. Ginesa rekordu grāmatas Datorspēļu izdevums pirmoreiz nāca klajā 2008. gada februārī un saņēma kā industrijas pārstāvju tā pašu spēlētāju atzinīgas atsauksmes. Šī gada izdevumā „America's Army” tika atzīta ar vislielāko virtuālo armiju, visvairāk lejupielādēto militāro spēli, stimulatoru ar vislielāko spēles laukumu, kā arī bezmaksas tiešsaistes „šuteri”, kurā spēlētāji pavada visvairāk laika Tāpat portāls americasarmy.com tika atzīts par pirmo gadījumu vēsturē, kad kādas valsts armija finansējusi un atbalstījusi datorspēles izstrādāšanu.
Pašlaik, kā apgalvo amerikāņu armijas preses dienests, „America's Army” ir reģistrējušies 9,82 miljoni spēlētāju no 60 valstīm. Astoņmiljonais dalībnieks spēlē reģistrējās 2007. gadā unšajā brīdī virtuāla armija skaita ziņā apmēram piecpadsmit reizēs pārsniedza reālo. „America's Army” virtuālajā telpā kopš 2002. gada, kad projekts tika uzsākts, spēlētāji pavadījuši vairāk nekā 230 miljonus stundu.
Interesanti, ka 2008. gada decembrī ASV armijas pārstāvji tāpat paziņoja par apņemšanos radīt populāras spēles „Second Life” virtuālajā telpā savu kara bāzi. Šīs spēles reģistrēto lietotāju skaits 2008. gada oktobrī sasniedza 15 miljonus cilvēku. Kara daļa sastāvēs no divām atsevišķām salām. Uz vienas no tām izvietosies informatīvais centrs, kur varēs uzzināt reālu informāciju par dienestu armijā un rekrutēšanas punktu kontaktinformāciju, bet uz otras - virtuāls mācību centrs.
Jāpiebilst, ka oficiālu informāciju par to, cik daudz cilvēku ASV armijas virtuālo militāro projektu rezultātā pauduši vēlmi dienēt īstajos bruņotajos spēkos, Pentagons publiskot atsakās. Saistītais raksts: Krievijas – Gruzijas konflikta scenārijs tapis jau 2001. gadā >>>
7 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Kad izlaidīs spēles, Taupi? Kūlas dedzinātāji 2? Piekauj zvaigzni? Nosing spešals? Pingvīni? Krīze?
2 0 atbildēt
Bet spēle ''krīze'' jau ir izlaista. Pie tam jau divas daļas emotion (Crysis un Crysis Warhead)
0 0 atbildēt
Pēc spēles grafikas spriežot, jāsecija, ka tas pats DELTA FORCE grafiskais dzinējs tiek izmantots. Kaut kas nav ar to ASV armiju. Delta Force sākotnēji tika radīta, lai trenētu amerikānu karavīrus. Pēc tam tikai to izlaida vispārējai lietošanai. Turklāt vēl jāpiebilsts, ka jau sākotnēni tā spēle ēd nepajokam resursu, neskatoties uz to, ka grafika un botu Mākslīgis Intelekts ir vienkārši nožēlojams.
0 0 atbildēt