local-stats-pixel fb-conv-api

Pazudušu suni apēdis 7-reiz tiesāts vīrietis10

4 1
Bauskas pusē janvāra beigās pazudušo suni, iespējams, apēdis septiņas reizes tiesāts vīrietis.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Codes pagastā janvāra beigās no mehāniskajām darbnīcām pazuda labi barots sargsuns. Jau toreiz policijai radās aizdomas, ka pret suni lietota vardarbība, par to liecināja arī notikuma vietā atrastās dzīvnieka asins pēdas. Darbnīcas nebija apzagtas, arī ielaušanās pēdas nebija konstatētas.

Pēc vairāku nedēļu izmeklēšanas Bauskas policijas pārvaldes pārstāve Linda Zubāne tagad aģentūrai BNS atklāja, ka iespējamais vainīgais ir noskaidrots — tas ir kāds septiņas reizes tiesāts 1959. gadā dzimis Bauskas rajona iedzīvotājs, kurš pēdējo reizi no ieslodzījuma iznācis 2006. gadā, kur izcieta sodu par tīša smaga miesas bojājuma izdarīšanu.

Vīrieti gan policijai nav izdevies notvert, turklāt pastāv aizdomas, ka viņš Latviju ir pametis, tāpēc izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Dzīvnieku likumsargiem nav izdevies atrast, bet Zubāne atzina, ka ir vairākas versijas, kur suns palicis, taču tās pagaidām netiek atklātas. Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija gan liecina, ka suns, iespējams, ir apēsts; Zubāne šādu informāciju nekomentēja.

Policija arī uzskata, ka vainīgajam nebija nodoma pret suni izturēties cietsirdīgi, bet to nozagt, tāpēc kriminālprocess sākts par zādzību. Tajā pašā laikā Zubāne norāda, ka policijai joprojām ir aizdomas, ka pret suni lietota vardarbība.

Jau ziņots, ka pērn kopš vasaras aktualizējusies vardarbība pret dzīvniekiem. Visā Latvijā reģistrēti vairāk nekā desmit gadījumu, kad dzīvnieki cieš vai iet bojā cilvēku ļaunprātīgas rīcības dēļ, turklāt pastrādātie noziegumi tiek veikti ar īpašu nežēlību.

Par notikušo satraukts bija arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kas pieprasīja informāciju no Ģenerālprokuratūras un Iekšlietu ministrijas par sodu piemērošanas praksi dzīvnieku mocītājiem.

Visos gadījumos sākti kriminālprocesi, un gandrīz visos līdzšinējos gadījumos ir noskaidroti iespējamie vainīgie.

Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

4 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000
Jap visss iet uz galu!!! Ja pat suņus jau ēd!!
1 0 atbildēt
Korejā suni var samainīt pret cūku 1/1 garšigs esot maita! emotion
1 0 atbildēt
Šausmu lietas notiek Latvijā!!!
0 0 atbildēt
Tas tads 90to gadu sakums!!! tad ari bomzi lomija sunus un kakus!
0 0 atbildēt
juku laikos pasi visus mezaparka sunus un kakus notiesajam saslikos , tad bij ok, Visa visu driz jau viens otru laikam edisim...
0 0 atbildēt
gan jau vainīgais tikai ternējais, lai var pēc tam ķerties klāt kam nozīmīgākam :D gaidīsim jaunas ziņas :D
0 0 atbildēt
la ivina berni mirst nelaga nave
0 0 atbildēt
Kaa var apeest sargsuni... vinjam tak PASHAM to zeku vajadzeeja apeest :D
0 0 atbildēt
patiesībā jau bezsakars - kāpēc jātaisa rakstu par vienu apēstu suni, ja ik dienu tiek apēsti miljoniem dzīvnieku? Ja mums rūp šis viens dzīvnieks, kāpēc joprojām atbalstām citu dzīvnieku nokaušanu? Ar ko suņi "labāki" par, piemēram, cūkām?
0 0 atbildēt

Nevajadzeeja tik labi to suni barot rekaa sanaaca.

0 0 atbildēt