local-stats-pixel

Patentē jaunu sistēmu gājēju aizsardzībai39

26 0
Patentē jaunu sistēmu gājēju aizsardzībai uz regulējamām pārejām emotion

Kāds Spānijas iedzīvotājs Hose Manuels Pato ir patentējis jaunu sistēmu, kas paredzētu gājēju papildu aizsardzībai uz regulējamām gājēju pārejām. Ideja ir visai vienkārša, iedegoties auto kustību aizliedzošajam signālam, pirms gājēju pārejas no ceļa seguma iznirst aizsargbarjeras – līdzīgas tām, kādas izmanto, lai ierobežotu auto iekļūšanu kādā teritorijā.

Kā uzskata izgudrojuma autors, tad šāda sistēma būtiski palielinās gājēju drošību uz regulējamām pārejām. Īpaši nozīmīga šādas sistēmas uzstādīšana būtu vietās ar lielu gājēju kustību, kā arī vietās, kur brauktuvi bieži šķērso bērni, piemēram, pie skolām.

Lai iespēju operatīvajam transportam šķērsot pāreju pie aizliedzošā signāla, barjeras paredzēts uzstādīt tikai vienā brauktuves pusē. Diemžēl, kā rāda rūgta prakse, Latvijā šādu sistēmu būtu lietderīga tikai barjerām aizšķērsojot visu brauktuvi.

Izgudrojuma autors, kurš pēc profesijas ir nekustamo īpašumu attīstītājs, norāda, ka viņam daudz būtiskāka par iespējamo peļņu no šāda izgudrojuma, šķiet iespēja pasargāt cilvēkus dzīvības. Vilagarsijā, pilsētā, kurā dzīvo idejas autors, aizvadītajā gadā ir notriekti 40 gājēji, turklāt daži no negadījumiem ir notikušu tiešu uz gājēju pārejām. Šobrīd izgudrojums esot prezentēts pilsētas pašvaldībai, tomēr pagaidām gan neesot saņemta nekāda atbilde. emotion

26 0 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 39

0/2000
Anonīms komentārs 2009-01-11 14:21:36 brauc taa lai paspeetu nobremzeet auns!ja nemaki braukshanas atrumu samerot ar savam braukshanas speejam tad nelielies bet paturi pie sevis tas stulbiibas!
5 0 atbildēt
cik milijonus te iztērēsim? vieglāk gājējam paskatīties pa labi un pa kreisi pirms šķērso brauktuvi, nevis skriet kā nenormālajiem! tā laikam ir kam nav autovadītāja apliecība, tas skrien un neskatās. Tie kas sēž pie stūres, tie zin kā tas ir ka jāskatās pa kreisi un pa labi! tās ir tikai manas domas, bet domāju ka tā ir taisnība.
5 0 atbildēt
Nu tad tev anonimais galigi bremzeta reakcija ja neredz kada gaisma bus luksafora :D
4 0 atbildēt
baigi labi, tieši tā arī vajag pie mums!
4 0 atbildēt
labāk savāc sasisto auto, nekā lasa gājēja smadzenes..
4 0 atbildēt
drosiiba 1 vieta! emotion emotion
4 0 atbildēt
fujaks nu ja tu apstaajies virs barjeras tad tas liecina par tavu gudribas pakapi!
4 1 atbildēt
labi izdomāts emotion
3 0 atbildēt
un piemeeram uz slidena cejla ja mashiina brauc ar 50km/h un 10m pirms parejas iesledzas dzeltanais un iznaak aaraa tie suudi... tad satiksme apstajas uz vairakam stundam kamer savaac sasisto auto
4 1 atbildēt
tieshi tā, šis te jau domāts ir tikai tur kur ir arī luksofors
3 0 atbildēt
gaajeeju paarejas jaataisa virs vai zem celja nevis paari tam :)
4 1 atbildēt
doma laba !
3 0 atbildēt
būtiskāka par iespējamo peļņu no šāda izgudrojuma, šķiet iespēja pasargāt cilvēkus dzīvības. kaa tad.!
3 1 atbildēt
tikko iedomājos. Pieņemsim, kāds/kāda kaut kādu iemeslu dēļ paliek tajā vietā, kur tie ceļas augšā. un vēl gadās kāds gājējs, kas kaut kādu iemeslu dēļ piespeiž luksafora pogu. Un ko tad darīt? Ja nu vienīgi tajos pacēlājos ir kāds aizsargmehānisms, kas neļauj barjeru pacelt, ja ir kāds šķērslis virs tās.
2 0 atbildēt
mums tā jau naudas maz :D labi, ja vienu nopirktu un to pašu gan jau Rīgā uzstādītu. a tā vsp - mūsu auto jau "lidos" pāri šitādiem :D :D
1 0 atbildēt
Iedomājies Tu brauc vienos naktī pa Rīgu, neviens neiet pa gājēju pāreju, un Tu stāvi pie pārejas kā tāds ****** :D
2 1 atbildēt
nu jā pašam gāj';ema būtu škrobīgi pārbrist vietai kur 10itiem mašīnu sistos visu laiku.
1 0 atbildēt
Cerams, ka tās barjeras paceļas tikai un vienīgi pie sarkanās gaismas, lai pietiktu laika ieraudzīt, ka mirgo zaļais, ja vēl to palaiž garām, ta vismaz ātri pāršauj pāri uz dzelteno, bet pie sarkanā pat vainīgs. :) Gan jau pa šito arī ir padomāts.
1 0 atbildēt
ja bus daudz masinu sasistru
1 0 atbildēt
Latvijā tādu automātiku uzlikt uz neregulējamām gājēju pārejām.... :)
1 0 atbildēt