local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaules bīstamāko pilsētu TOP 52

18 0

Pasaules piecu bīstamāko pilsētu noziedzības statistika ir šokējoša. Ar tik augstu slepkavību, laupīšanu un vardarbības līmeni šīs pilsētas pelnīti tiek dēvētas par „pasaules slepkavību galvaspilsētām”. Tomēr, neskatoties uz biedējošo statistiku, dažas no tām joprojām vilina tūristus, tāpēc portāls opentravel.com publicējis to valstu sarakstu, došanās uz kurām būtu iepriekš rūpīgi jāpārdomā.

5. Keiptauna Āfrikā


62 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem. Noziedzība ir galvenā Dienvidāfrikas problēma gan vietējo, gan tūristu vidū. Valsts noziedzības statistika daudzus gadus bijusi graujoša, sevišķi slepkavību un zādzību skaita ziņā.

2009.gada laikā noziedzības līmenis krities par 3.4 procentiem, bet joprojām Dienvidāfrikā ik dienas notiek ap 50 slepkavībām. Dati liecina par 71 500 seksuāla rakstura noziegumiem, 18 400 zādzību gadījumiem un 13 900 ar uzņēmējdarbību saistītām zādzībām. Skaistā Keiptauna ierindojas starp pašām bīstamākajām pilsētām daudzo laupīšanu, izvarošanu, zādzību un slepkavību skaita dēļ.

4. Ņūorleāna, ASV


95 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem. Slepkavību daudzums Ņūorleānā ir ievērojami lielāks, nekā citās ASV pilsētās, tādēļ tā nosaukta par Savienoto Valstu slepkavu galvaspilsētu. 2008.gadā šajā pilsētā izdarītas 179 slepkavības, kas ir par 15% mazāk, nekā 2007.gadā, kad policija ziņoja par 210 nonāvēšanas gadījumiem. Arī citu noziegumu līmenis krīt. Izvarošanu skaits samazinājies par veseliem 44 procentiem, bet bruņoto laupīšanu skaits – par 4.85 procentiem 2008.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš.
Tomēr slepkavību skaits joprojām ir liels. Piemēram, Bagdāde Irākā pēc nogalināto cilvēku skaita uz 100 000 iedzīvotāju, skaitās drošāka par Ņūorleānu. Tāpēc tūristiem ieteicams naktīs vienatnē nestaigāt.

3.Karakasa, Venecuēla


130 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem.
2008.gada beigās Venecuēlas galvaspilsēta Karakasa nodēvēta par pasaules slepkavu galvaspilsētu. Pēc oficiālās statistikas, 2008.gadā uz 100 000 iedzīvotāju, Karakasā izdarītas 130 slepkavības.
Karakasas problēmu lokā ir ne tikai narkotiku tirdzniecība un noziedzīgo grupējumu kari, bet arī četru miljonu apdzīvotās pilsētas pieaugošā nabadzība. Kopš Ugo Čavesa nākšanas pie varas, slepkavību skaits pieaudzis par 67 procentiem.

2. Kuidadhuareza, Meksika


Arī šajā pilsētā vidēji tiek reģistrētas 130 slepkavības uz 100 000 iedzīvotājiem.
Pateicoties savai vēsturei un fantastiskajām dabas ainavām, Meksika ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem. Diemžēl, Meksikā plaukst un zeļ visdažādākā veida noziedzība.
Uz ASV robežas esošo Kuidadhuarezas pilsētu par mājvietu uzskata pusotrs miljons cilvēku. Pilsētā notiek cīņa starp narkokarteļiem un noziedzīgajiem grupējumiem, kas pamatīgas galvassāpes radījuši gan vietējiem, gan tūristiem.
Kopš 2007.gada janvāra Meksikā reģistrētas 8330 ar narkotikām saistītas slepkavības, no kurām puse izdarītas Kuidadhuarezā. Pilsētā ir lielākais slepkavību skaits pasaulē (izņemot kara zonas).

1. Mogadiša, Somālija


Šī Āfrikas valsts ir ārkārtīgi bīstama tūristiem. Katra iebraucēja drošību apdraud terorisms, klanu nesaskaņas, etniskie konflikti, laupīšanas un piekrastes pirātisms.
Brutālās noziedzības epicentrs ir Somālijas galvaspilsēta Mogadišu. Pilsētu plosa pilsoņu karš. Saskaņā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas datiem, 2008.gadā puse iedzīvotāju (pusmiljons) nemieru dēļ bijusi spiesta pilsētu pamest. Ik dienas dučiem cilvēku tiek ievainoti un biežie sprādzieni nogalina daudzus civiliedzīvotājus. Neviens precīzi nezina, cik miljoni cilvēku pilsētā ir nogalināti, bet nav šaubu par to, ka šī ir bīstamākā pilsēta pasaulē.

18 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

varēji pievienot bildes...

1 0 atbildēt

jātinas karot uz somāliju

0 0 atbildēt