local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaulē mazākais cilvēks sasniedz pilngadību un meklē s15

30 0
14. oktobrī par pasaulē mazāko cilvēku kļuva Hadžendrs Tapa Magars no Nepālas. Lai iekļūtu Ginesa rekordu grāmatā, viņam bija jāsagaida pilngadība. Nu jau 18 gadīgais puisis ir 61 centimetru garš un 4,5 kilogramus smags.


Hadžendrs atklājis savas 18. dzimšanas dienas karstākās vēlmes – iekļūt Ginesa rekordu grāmatā un atrast sev sievu, kas būtu tikpat maza kā viņš, vēsta aģentūra Reuters.  Maziņais cilvēciņš ir dejotās un kaismīgs karatē piekritējs. Handžendrs ir pārliecināts, ka līdz ar pilngadību viņš spēs piepildīt sen lolotu sapni – aizbraukt uz ASV.

Tur viņš varēs amerikāņiem izrādīt savu dejotprasmi un pastāstīt, kādus panākumus ir guvis karatē sacensībās. Viņa mamma stāsta, ka Tapa piedzimstot bijis 600 gramu smags. Sākumā sieviete kaunējusies par savu bērnu, taču tagad viņa esot lepna. Hadžendrs braukā pa Nepālu un Indiju, uzstājoties ar savu deju grupu, palīdz vecākiem veikala darbos un brīvo laiku pavada pie TV, skatoties karatē sacensību pārraides. 

Jau pusaudža vecumā viņš vairākas reizes vērsās pie Ginesa rekordu grāmatas veidotājiem, taču ikreiz saņēma atraidījumu sava vecuma dēļ. Grāmatā nav  tādas sadaļas „pats mazākais pusaudzis”  vai „pats mazākais bērns”. Hadžendram ieteica sagaidīt pilngadību un tikai tad cerēt iekļūt rekordistu grāmatā.  „Tagad, kad esmu sasniedzis 18 gadu vecumu, vēlos, lai mani beidzot atzīst par pašu mazāko cilvēku pasaulē, gribu arī atrast sieviņu.

Būt par mazu bērnu kā es – tas ir ļoti vienkārši, taču būtu par tik mazu vīrieti – tas jau ir interesanti! Es esmu īpašs,”  smaida Hadžendrs un piebilst: „Vispār jau es vēlētos kļūt par četru bērnu tēvu.”  Iepriekš par mazāko pasaules cilvēku tika uzskatīts He Pinpings, kurš ir 74, 61 cm īss. Viņš dzīvo Mongolijā, kur, starp citu, mitinās arī viens no garākajiem pasaules vīriešiem Bao Cjišuns. Jāatgādina gan, ka pasaulē visu laiku mazākais cilvēks bija 57 cm īsais indietis Guls Mohameds, taču viņš 1997. gadā 36 gadu vecumā nomira.  
30 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.kasjauns.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000
negribētu būt viņa vietē, bet viņš izskatās laimīgs
11 0 atbildēt
varu derēt viņam visu mūžu būs jāstaipa dokumenti līdz, kad gribēs ar draugiem kādu aliņu iekapāt.
6 0 atbildēt
Žēl šāda cilvēka.. : (
5 0 atbildēt
ak šausmas ,man ir žēl tādu cilvēku
4 0 atbildēt
Bārbijas apnika, tagad meklē sievu..
4 0 atbildēt
wiņu jāsawed kopā ar pasaulē mazāko meitenīti. bet, ja nemaldos, wiņai wēl 15 . emotion
3 0 atbildēt
Izskatās, ka viņš ir laimīgs, pat esot tik īsam.
3 0 atbildēt
Njaam...
3 1 atbildēt
āmn.. viņš tiesības nokārtot var? :D
2 0 atbildēt
Cerams, ka mazais augums nav iedzimts, jo žēl... :(
2 0 atbildēt
un mani draugisaka ka es esot siiks! emotion
1 0 atbildēt
serty cik tu vecs un garsh?
1 0 atbildēt
lebron23 serty piederēja iepriekšējais Ginesa rekords
1 0 atbildēt
bailigs...
1 0 atbildēt
bij raksts par mazaako meiteni indijaa 15 gadi taatad lai laiž uz indiju emotion
1 0 atbildēt