local-stats-pixel

Pārdod savrupmāju par 10 dolāriem14

12 0
ASV bankas «Lehman Brothers» investori ir bezgala sašutuši. Šīs bankas bijušais vadītājs Ričards Fulds pārdevis viņam Floridā piederošo savrupmāju par 10 dolāriem, lai gan tās vērtība ir aptuveni 13,75 miljoni dolāru.

Par dīvaino darījumu saviem lasītājiem pastāstījis laikraksts «The New York Times». Villas jaunā īpašniece ir Ričarda Fulda sieva. Juristi uzskata, ka bijušais baņķieris šādi vēlas nodrošināt savus īpašumus pret iespējamām prasībām. Vairāki investori, kas zaudējuši savu naudu bankā «Lehman Brothers», piedraudējuši Fuldam ar tiesu darbiem. Laikā, kamēr Fulds vadīja banku, viņš nopelnīja 480 miljonus dolāru, bet, kad pienāca krīze, nespēja saglabāt investoru bagātību. Te jāpaskaidro, ka Floridas štata likumi aizsargā iedzīvotājus no to īpašuma iespējamās atsavināšanas un tiesas prasībām.

12 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 14

0/2000
man vareeja paardot emotion emotion
6 0 atbildēt
visādi gudreļi atrodas! Tapat kā tajā stāstā, kurā džeks bankā paņem smieklīgu kredītu 100$ uz gadu (banka prasa 3% gadā)un atstāj vietā savu super dārgo mašīnu.Pēc gada atdod 103$ un saņem atpakaļ mašīnu.Un kad viņam prasa, kāpēc viņš ņēma tik mazu summu un atstājā vietā tik dārgu mantu?Viņš atbildēja:"Es braucu uz ārzemēm strādāt uz gadu, un kur citur es atrastu apsargājamo stāvvietu par 3$ gadā?"
5 0 atbildēt
es būtu pa 20 paņēmis...
4 0 atbildēt
Ooo....šitādu māju es ar varētu atļauties emotion emotion
3 0 atbildēt
Lady ta ir anekdote :D nevis stasts :P
3 0 atbildēt
Pilnīgi identiska situācija pirms dažiem mēnešiem bija tepat Latvijā, tik pie mums pati banka tika pārdota par 2Ls. Šajā stāstā banka tika izputināta un lai baņķierim zaudējumu sekšanai netiktu atņemts īpašums viņš to veiksmīgi pārdevis. Ja pareizi atceros, tad Latvijā nevarēja atņemt īpašumus, no kuriem īpašnieks atbrīvojies un pirms tiesas. Tik Latvijā pastāv skaistāka prakse - dāvinājumi, taču ASV baņķierim nācās pārdot sievai, lai tas būtu likumīgi.
3 0 atbildēt
man vareeja paardot emotion emotion
2 0 atbildēt
Man gan liekas ka nemaz tik tālu nebija jāmeklē. Katrai tautai savi varoņi, mums ar tādi ir.
2 0 atbildēt
Izdeviigi
2 0 atbildēt
Ha :D
1 0 atbildēt
Tur ir vēl kāds āķis! emotion
1 0 atbildēt
ari galima...
2 1 atbildēt
pierkārtējais pierādījums tam, ka bezjēdzīgi tiesneši + stulbu lohu pārbāztas likumu izdošanas / pārskatīšanas instances = dziļa sāpe pakaļā
2 1 atbildēt
vareeja maita man paardot:D
1 0 atbildēt