local-stats-pixel fb-conv-api

Par ūdenspīpi!!!22

19 1
Ūdenspīpes dūma baudīšana ir process, kam nepiedien steiga un lieka kņada. Vislabāk ūdenspīpei pievērsties pēc sātīgas maltītes, atpūšoties draugu kompānijā. Ar alkohola lietošanu (īpaši jau lielos vairumos) ūdenspīpes kūpināšanu labāk nemēģināt apvienot, jo efekts var būt ne pārāk patīkams. Austrumnieki uzskata, ka ūdenspīpei vislabāk piedien zaļā tēja.
Der atcerēties dažus ūdenspīpes smēķēšanas etiķetes noteikumus. Piemēram, nav pieklājīgi kompānijā ūdenspīpi pasniegt no rokas rokā – etiķete prasa to nolikt uz grīdas, lai otrs smēķētājs pats to pēc tam paņemtu. Uz galda likt var tikai nelielu izmēru dekoratīvu pīpi, pārējām īstā vieta ir uz grīdas. Un arī smēķētājam vajadzētu sēdēt uz zema sēdekļa vai pat pusguļus zvilnēt spilvenos.
Par rupju etiķetes pārkāpumu uzskatāms mēģinājums piesmēķēt cigareti no ūdenspīpes oglēm – tā uzvesties var atļauties tikai mežonis. Prāta darbs nebūtu arī mēģinājums bāzt ūdenspīpē tabaku, kas nav tai domāta – piemēram, tinamo cigarešu tabaku. Visticamākais, ka šādas izdarības beigsies ar to, ka smēķētājs vienkārši apsvilinās sev rīkli.
Noteikumi, ko nepieciešams ievērot, lai ūdenspīpe kalpotu ilgi un kārtīgi: neņem pīpi aiz augšējās daļas – var gadīties, ka ar ūdeni piepildītā apakšdaļa atvienosies, nokritīs uz grīdas un saplīsīs. Pīpes apakšējo daļu vienmēr vajag pieturēt; kad pīpe izpīpēta, nevajag uzreiz ķerties pie tās tīrīšanas – pagaidi, lai tā atdziest, citādi apdedzināsies; ja tīrīšanas darbus atliksi uz parītdienu, tad netīrā pīpe tikmēr iedzīvosies nelāgā smakā, ko tev pašam vien nāksies izbaudīt nākamajā smēķēšanas reizē. Tādēļ labāk tīrīšanu garumā nevilkt; pīpes mazgāšanai izmanto tīru un karstu ūdeni. Ar trauku mazgāšanas līdzekļiem, tīrot pīpes metāla daļas un caurulītes, labāk neaizrauties – ja kaut kur aizķersies tā daļiņas, tad to garšu izjutīsi nākamajā smēķēšanas seansā. Nekāds patīkamais tas droši vien nebūs. Stikla kolbu gan ar mazgāšanas līdzekļiem vari pucēt droši; iemušus un caurulītes labāk izskalot no abām pusēm, lai pilnīgi droši tiktu vaļā no visiem nosēdumiem. Caurulītes pēc tam vajag paturēt vertikālā stāvoklī un izpūst, lai atbrīvotos no ūdens paliekām. Pēc tam ūdenspīpi izjauktā stāvoklī vajag izžāvēt. Un tad tā būs atkal gatava lietošanai! Iz vēstures.
Ūdenspīpju pirmsākumi meklējami senos laikos Indijā. Tolaik gan pīpes vēl bija diezgan primitīvas, jo tika izgatavotas no kokosriekstu čaulām. Laika gaitā ūdenspīpes izplatījās tagadējās Irānas teritorijā, bet no turienes pa visu arābu pasauli.

Arābu sabiedrībā ūdenspīpei bija ierādīta īpaša vieta – intelektuāla saruna vai svinīgas pusdienas nebija iedomājamas bez pīpes kūpināšanas. Uzaicinājums kopīgi uzsmēķēt ūdenspīpi skaitījās (un skaitās vēl šobaltdien) pagodinājums, no kura atteikties būtu ļoti nepieklājīgi. Interesanti, ka ūdenspīpju ražošana jau sendienās izvērtās par veselu industriju, jo atsevišķas pīpju daļas taisīja īpaši amatnieki, kuru arods tika godāts attiecīgo detaļu vārdā. Un, kā jau arābu pasaulē pieklājās, nereti ūdenspīpes, īpaši jau to iemuši, bija īsts mākslas darbs.
Tāpat kā sendienās, arī mūsdienās ūdenspīpe tiek uzskatīta par labu stresa apkarošanas līdzekli. Un kā nu ne – zvilnot spilvenos un smēķējot smaržīgu tabaku, kaut kā nelien galvā drūmas domas par degvielas cenu kāpumu vai inflāciju. Bez tam der likt aiz auss, ka ūdenspīpes dūmu, kas tiek filtrēts caur ūdeni, veido lielākoties ūdens tvaiki, tādēļ kaitīgo vielu tajā ir ievērojami mazāk nekā parastajās cigaretēs.
Reklāma
Reklāma
19 1 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 22

0/2000
VinijsPūks- viņa ir kaitīgāka par parastajām cigaretēm, ja velk dūmus plaušās, ko ar ūdenspīpi nemaz nedrīkst darīt, ūdenspīpe ir jāpīpē tāpat kā cigāri - jāizbauda garša
4 1 atbildēt
Šitais ir kaitīgs, only weed!
2 0 atbildēt
Anonīmais! tākā es cigaretes nepīpēju un pie ūdenspīpes tieku labi ja reizi mēnesi tad jau laikam var to visu dienu pīpēt! :)
2 0 atbildēt
Lai gan man ir 18, tomeer gribaas! :D laikam pat vareetu nopirkt, vieniigi taas finanses... :p bet domaaju ar gimeni srunaat, ka driiz pie taadas mantinjas tikshu! :p.... nu... teetis tiks! :p :D
2 0 atbildēt
Vinnij Puk,ūdenspīpe ir patiešām ir kaitīgāka nekā cigaretes,jo tu to cigareti izpīpē pa 5 minūtēm,bet ūdenspīpi tu vari kaut vai visu dienu pīpēt
2 0 atbildēt
Vinij - citam vīņa ir kaitīgāka citam nav galvenais jau ir izbaudīt
2 0 atbildēt
Vinnipuuk, domaaju ka taa arii ir... Es sencim gribu uzdaavinaat uudenspiipi! Ceru, ka gimene atbalstiis sho procesu! :p visi buus apmierinaati! :p :D
2 0 atbildēt
Zaigucīt- udenspīpes nemaksā nemaz tik dārgi ~Ls 20 var nopirkt labu un domāju ka sencis priecāsies, atceros kā manējais bļāva kad viņam uzdāvināja!!!
1 0 atbildēt
Nee, maneejais kaa skursteniitis kuup! :D
1 0 atbildēt
ilgazins a Tavs teetis pirms tam piipeeja? nu parastaas ciigas?
1 0 atbildēt
ilgazins bljaava no sajuusmas, vai bljaava mekleedams siksnu? :D Tas jau no manis iisti nav atkariigs, bet ieteikshu maasai, ar mammu jau runaaju... shaubos vai kaadam buutu iebildimi! :p
1 0 atbildēt
zupaspleve! To nemaz nezināju!!
1 0 atbildēt
Zaiguciic! Laba doma uzdāvināt tētim ar domu pašai pīpēt! Gudri gudri! Bet ar tām finansēm tiešam pašvaki!! Cik es zinu kautcik normālu pīpi var pa nopirkt apmēram pa 25-35 Ls :) :)
1 0 atbildēt
tik forš raksta + no manis :)
1 0 atbildēt
Zaiguciic Es pats dikti gribu nopirkt bet tā kā man tiikai 15 gadinji laikam vajadzētu senčiem atljauju paprasīt, bet kkā dūšas nav nezinu ko vinji teiks! :)
1 0 atbildēt
Tiešām interesanti!! Tik man visu laiku ir stāstījuši kā ūdenspīpe ir kaitīgāka par cigaretēm!! Bet es laikam ticēšu šim!! :)
1 0 atbildēt
Jāmauc pēc zaļās tējas un pie labas filmas jākūpina šovakar. :]
1 0 atbildēt
zaigucīt bļava no sajūsmas jo jau kādu laiku gribēja nopirkt!!! toreiz visu vakaru pīpēja, bija sajūsmā!!!
0 0 atbildēt
MAn jau patiik shie paargudrie cilveeki kas maak tikai gudri dirst par to cik piipes kaitiigas, nu nav vinjas kaitiigaakas par parastaam cigareteem, ja jau buutu tik kaitiigas ta jau turcija buutu izmirusi, tur piipee dienu dienaa un pat bez follija pa taisno liekot ogli uz tabakas, taa ir vel stipraak. emotion
2 2 atbildēt
zaigucīt tu jau labāk zini par savu tēti, bet tas kūrš neriskē tas nevinē!!!
0 0 atbildēt