local-stats-pixel fb-conv-api

Par to, kā lietas sākas.4

9 0
Raksts par to, kas licis sirmajam vīram, kurš rāda ar pirkstu uz cilvēkiem no plakāta iesaistīties pēdējajās lielajās ķildās.


1915. gada 7. maijs.
Vācu zemūdene 8 km no Īrijas krastiem nogremdē angļu okeāna laineri, kura kravas telpā ir liela munīcijas partija 4,2 miljonu šauteņu patronu veidā.


1941. gada 7. decembris. Japānas Imperatoriskās flotes 6 avionesēji ar 414 lidmašīnām, kurus pavada vēl 22 kuģi un 23 zemūdenes pilnīgi nepamanīti pielavās Pearlharboras jūras spēku bāzei un nodevīgi uzbrūk.


1950. gada 25. jūnijs. Pēc ieilguša robežkonflikta starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju, pirmā pāriet izteiktā uzbrukumā, draudot Koreju beidzot apvienot, izbeidzot konfliktu.


1964. gada 2. augusts. Pēc ilgas nenoteiktības Ziemeļvjetnamas un Dienvidvjetnamas konfliktā, pēdējo no kurām ASV atbalstīja, ASV mīnu kuģim pie Ziemeļvjetnamas krastiem uzbrūk torpēdlaivas. Sadursmē cieš tikai torpēdlaivas.


1990. gada 2. augusts. Irākas diktators Sadams Huseins, kurš, izmantojot ķīmiskos ieročus, ASV atbalstīts, agrāk bij iebrucis Irānā, uzsāk uzbrukumu Kuveitai.


2001. gada 11. septembris. Ne ASV izlūkdienesti, ne gaisa spēki nespēj apturēt 2 nolaupītas lidmašīnas, kas ietriecas katra savas Pasaules Tirdzniecības centra ēkas augšējos stāvos, sagraujot WTC1, WTC2 un arī trešo, WTC7 līdz zemei. Vainu uzņemas Afganistānas kalnu alā dzīvojošs vīrs.


2003. gada 20. marts. Ekonomisku sankciju novājinātā Irāka kļūst par draudu pasaulei ar saviem 7 gados neatrodamajiem masu iznīcināšanas ieročiem.

9 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
+ no manis
1 0 atbildēt
Cilvēkam, kurš patērēja tik daudz laika rakstot pirmo komentāru - es jau neapšaubu, ka patiesais iemesls ir saistīts ar peļņu un varas centralizēšanu. Ja nepamanīji, oficiālie iemesli pasniegti nedaudz sarkastiskā manierē.
1 1 atbildēt
Labais! Ekšens pa pirmo! :))
0 0 atbildēt
labiņš rakstiņš
0 0 atbildēt