local-stats-pixel fb-conv-api

Par mēnešziediem bībelē23

11 7
3. Mozus 12:1-5

Un Tas Kungs runāja uz Mozu, sacīdams:
"Runā uz Israēla bērniem un saki: ja sieva kļūst grūta un ir dzemdējusi dēlu, tad viņa ir nešķīsta septiņas dienas; tāpat kā viņas mēnešreižu laikā viņa lai ir nešķīsta.
Un lai astotajā dienā dēla priekšāda tiek apgraizīta.
Trīsdesmit trīs dienas lai viņa paliek asins tīrīšanās stāvoklī; pie svētuma, lai tas būtu kāds būdams, nav viņai atļauts pieskarties; lai viņa nenāk svētnīcā, kamēr piepildās viņas tīrīšanās laiks.
Bet, ja viņa dzemdējusi meiteni, tad viņa ir nešķīsta divas nedēļas, tāpat kā viņas mēnešreižu laikā, un sešdesmit sešas dienas viņa lai paliek mājās savas asins tīrīšanai. 3. Mozus 15:19-30

Bet, ja kādai sievai asins sārņi pil no viņas miesas, tad lai viņa top atšķirta septiņas dienas, un, kas viņu aizskar, kļūst nešķīsts līdz vakaram.
Un ikviens priekšmets, uz kura tāda sieva ir gulējusi, kamēr viņa ir atšķirta, ir kļuvis nešķīsts, tāpat arī viss, uz ko tā ir sēdējusi, ir kļuvis nešķīsts.
Un ikviens, kas pieskaras viņas guļasvietai, tas lai mazgā savas drēbes un lai pats mazgājas ūdenī, un viņš lai ir nešķīsts līdz vakaram.
Un ikviens, kas aizskāris kādu priekšmetu, uz kura tā ir sēdējusi, tas lai mazgā savas drēbes un lai pats mazgājas ūdenī, un viņš lai ir nešķīsts līdz vakaram.
Un, ja kāds trauks būtu bijis vai uz viņas guļasvietas, vai arī uz priekšmeta, uz kura tā sēdējusi, tad, tādam pieskaroties, cilvēks kļūst nešķīsts līdz vakaram.
Un, ja kāds vīrs ar tādu sievu būtu gulējis kopā un viņas asins noplūšana viņu būtu aptraipījusi, tad tāds kļūst nešķīsts uz septiņām dienām, un arī guļasvieta, kurā viņš gulējis, ir nešķīsta.
Un, ja kādai sievai daudz dienu pirms viņas mēnešziedu laika ir noplūdušas asins gļotas vai ja tai atdalās asinis ilgāk, nekā viņas mēnešziedu laiks ilgst, tad tā ir nešķīsta visu asins atdalīšanās laiku, gluži kā tā ir nešķīsta savā mēnešziedu laikā.
Ikviena guļasvieta, kur tā ir gulējusi pa visu asiņu atdalīšanās laiku, lai ir kā guļasvieta viņas kārtējo mēnešziedu laikā, un viss, uz ko viņa ir sēdējusi, lai ir nešķīsts it kā viņas mēnešziedu laikā.
Un ikviens, kas kādai no tādām lietām pieskaras, tas kļūst nešķīsts, un viņš lai mazgā savas drēbes un pats lai mazgājas ūdenī, un lai ir nešķīsts līdz vakaram.
Bet, ja viņa ir kļuvusi šķīsta no savas asins tecēšanas, tad lai viņai tiek skaitītas septiņas dienas, un pēc tam viņa lai ir šķīsta.
Un astotajā dienā lai viņa sev izrauga divas ūbeles vai divus jaunus baložus un tos atnes priesterim Saiešanas telts durvīs.
Un priesteris lai tos sagatavo upurēšanai, vienu par grēku upuri, bet otru par dedzināmo upuri; tā priesteris lai izdara salīdzināšanu Tā Kunga priekšā viņas asins tecēšanas dēļ.

/www.shemotaji.lv/
11 7 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 23

0/2000
Ko vispār nozīmē šķīsts/nešķīts? slimo ticīgo idiotu murgi
3 1 atbildēt
baigi traki... !
1 0 atbildēt
Blackside ... domā tagad gudri ir cilvēki ? :D
1 0 atbildēt
ak dievs kas par slimiem kaķa murgiem...cilvēki tiešām senatnē ir bijuši debili.
1 0 atbildēt
traka suņa murgi :D ... kapē kristieši reliģiju nevar paturēt pie sevis ? tiešām vairums kristiešu ir tik stulbi kā izliekas ?
1 0 atbildēt
Mēnešziedi,tādu vārdu vēl nebijudzirdējusiemotion emotion
1 0 atbildēt
kaka
2 1 atbildēt
well... Pilniigi neredzu jeegu shim rakstam. Vecaa Deriba ir laba, bet daudz kas no taas ir muusdienaam neizprotams!
1 0 atbildēt
Es jau ar tomēģinu pateikt - ja esi ticīgs cilvēks tev ir jāievēro visas šitās debilās dogmas utt P.S. Cūka jau vairākās ticībās ir nešķīsts dzīvnieks jo viņi piekopj incestu. Brāļi, māsas, dēli, mātes - visi kniebjas savā starpā
0 0 atbildēt
JA JA DZIVE IR SKARBA... : (
0 0 atbildēt
Īstenībā viss tikai sievietes labā, vismaz kādu laiku viņu lika mierā tīri likumīgi un viņa varēja neko nedarīt un atpūsties-patiesas Sieviešu dienas, nevis kā mūsu kropligais 8. marts!
0 0 atbildēt
Vispār pirms kritizēt Rakstus ieteiktu tos kārtīgāk pastudēt. Šie Vecās Derības likumi ir apspriesti Pāvila vēstulēs. Ja te būtu kāds zinošāks kristietis, tad šitos sviestus varētu atspēkot. Turklāt pie nešķīstību tēmas, manuprātu, Dieviņš savu "mīlestību" daudz spilgāk pauž attiesksmē pret invalīdiem un slimajiem Mozus 3 21:18 "18 Jo cilvēks, kam vien kāda miesas vaina, lai Man netuvojas - nedz akls, nedz klibs, nedz ar bojātu degunu, nedz arī kroplis, 19 nedz arī cilvēks, kam lauzta kāja vai lauzta roka, 20 nedz tāds, kam ir kupris vai kas sevišķi izdilis, nedz tāds, kam balts plankums acu ābolā, nedz kam kraupis, nedz kam ēģiptiešu ēde, nedz kam vaina dzimumorgānos."
0 0 atbildēt
Nu zinot kādas tajā laikā bija iespējas, ir saprotams kāpēc viss kur sieviete sēdējusi vai gulējusi ir nešķīsts (vnk netīrs). Neredzu tur nekādus vājprāta murgus, tikai elementāras higiēnas normas.
0 0 atbildēt
Vēl par tiem kropļiem, tas vairāk domāts kā aizliegums nepilnīgajiem cilvēkiem pārstāvēt klēru, jo garīdznieks ir upuris Dievam, un upurim ir jābūt pilnīgam.
0 0 atbildēt
Nezinu kādā sakarā tu garīdznieku salīdzini ar upuri, bet jebkurā gadījumā, jautājums, kādā sakarā invalīdi ir jāuzskata par garīgi nepilnvērtīgiem cilvēkiem! Dievs taču ir teicis, ka neuzlūko cilvēka vaigu, bet gan sirdi. Šāds aizliegums ir pielīdzināms, tam, ka mūsdienās invalīdiem aizliegtu apmeklēt baznīcu...
0 0 atbildēt
Da labi, nu kā tajos laikos ļautiņiem varēja ieskaidrot vienkāršas hiegiēnas prasības? Vislabākais paņēmiens aizliegums, pasludināšana par nešķīstu un piesolot Dieva dusmas. Tas pats ar cūkgaļas neēšanu - karstumā cūkgaļa bojājas dažu stundu laikā, lai atturētu no kārdinājuma pamieloties ar cūkgaļu, cūķis tiek pasludināts par nešķīstu dzīvnieku :D
0 0 atbildēt
Vecā derība , Jaunā derība ... der tikai dzērāji ; ] pis sito suudu !!
1 1 atbildēt
Nu ja jau tu esi ticīgs un atzīsti dievu gribu par absolūtu patiesību, tad tev jāpilda visi viņa likumi, nevis tikai tie, kas paīk, bet kuri nepatīk to nepildi. Muhaha - a dieviņš ta seksists! Ja piedzemdē sīko ar krāniņu, tad nedēļu sieviete nešķīsta, a ja bez, tad divas - tā ka meitenes protaties! Nu nezinu, ka ar tiem sieviešiem dzīvojoties nepaliec nešķīsts! Zin kā gadās... Būs jāuzmanās... Ar tiem sievišķiem tiešām kaut kas nešķists - kā tā var, ka noasiņo, a nost nemirst... emotion Un pilnīgi piekrītu, Zaigucīit - "Vecā Derība" (uzsvars uz "vecā") - a Dieva gribai ta nav noilguma. Nu bet ļoti daudziem šitais ir ikdiena un, tā sacīt - sadzīves pavārgrāmata. emotion
0 0 atbildēt
Kāda starpība vecā, jaunā derība - viss tas ir bullshits!
2 2 atbildēt
Nu pilīgs idiotisms! Ticīgo sūdi! Nafig tas te bija jāliek????
1 1 atbildēt