local-stats-pixel fb-conv-api

Obama stājies ASV prezidenta amatā4

13 2
Baraks Obama stājies ASV prezidenta amatā. Svinīgā ceremonijā Kapitolijā Obama otrdien nolasīja prezidenta zvērestu, kļūstot par Amerikas Savienoto Valstu 44.prezidentu un pirmo afroamerikāņu izcelsmes ASV vadītāju.

Obama uzlika roku uz Bībeles, kuru 1861.gadā zvēresta ceremonijā izmantoja Abrahams Linkolns, un atkārtoja prezidenta zvērestu.

Simtiem tūkstoši cilvēku uzgavilēja jaunā prezidenta zvēresta noslēgumā.

Savā inaugurācijas uzrunā jaunais prezidents solīja tūlītēju rīcību ekonomiskās krīzes pārvarēšanai un karu Irākā un Afganistānā izbeigšanai.

«Šajā dienā mēs esam sapulcējušies, jo mēs esam izvēlējušies cerību baiļu vietā, vienotību konflikta un nesaskaņu vietā,» paziņoja Obama.

«Šodien es jums saku, ka izaicinājumi mūsu priekšā ir reāli, tie ir nopietni un to ir daudz,» uzrunā sacīja Obama. «Tos nebūs iespējams pārvarēt viegli vai īsā laikā. Bet zini Amerika, tie tiks pārvarēti.»

Obama norādīja, ka valsti skārusī ekonomiskā krīze daļēji ir «dažu cilvēku alkatības un bezatbildības» rezultāts, solot, ka finanšu tirgi nākotnē tiks stingri uzraudzīti.

«Mūsu ekonomikas stāvoklis pieprasa tūlītēju un apņēmīgu rīcību un mēs rīkosimies,» solīja Obama.

Jaunais ASV prezidents arī atkārtoti pauda apņemšanos pārdomātā veidā izvest ASV spēkus no Irākas un nostiprināt mieru Afganistānā, vienlaidus solot meklēt jaunus ceļus attiecību stiprināšanai musulmaņu pasaulē.

Tajā pašā laikā viņš brīdināja, ka Amerika stingri stāsies pretī teroristiem.

«Mēs jums sakām, ka mēs esam stipri un mūs nevar salauzt. Jūs nevarat mūs pārspēt un mēs jūs sakausim,» norādīja Obama.

13 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
dea avatarsdea
:))nu feini.
0 0 atbildēt
AFROMAN :D
0 0 atbildēt
Es ceru uz labāku nākotni pēc viņa nākšanas pie amata. Gan amerikāņiem, gan kara izpostīto zemju cilvēkiem, gan visai pasaulei - jo ASV nosaka daudz un vajag labāku galvu nekā Bušs .
0 0 atbildēt
Nja un vina inauguracijas cer*nija kopsuma izmaksaja niek 150 miljonus dolarus. ta neko zinot ka viniem budzeta deficits ir tuvu triljons dolariem...
0 0 atbildēt