local-stats-pixel fb-conv-api

No Losamosas laboratorijas pazūd 67 datori3

11 0
ASV Losamosas kodollaboratorijā (attēlā), kas atrodas Ņūmeksikas štatā, inventarziācijas laikā atklājies, ka bez vēsts pazuduši 67 datori, ziņo “Associated Press", atsaucoties uz ASV Enerģētikas ministrijas pakļautībā esošās Nacionālas kodoldrošības administrācijas dienesta ziņojumu. Losalamosā apstiprināts datoru pazušanas fakts. Pēc laboratorijas pārstāvja Kevina Ruarka vārdiem, datori varēja saturēt darbinieku personiskos datus, ieskaitot vārdus un adreses, tomēr nekāda slepena informācija tajos nav atradusies.
Inventarizācija tika veikta pēc tam, kad 16. janvārī no kāda Losamosas laboratorijas darbinieka mājām tika nozagti trīs datori, kuri bija laboratorijas īpašums. Kā noskaidrojās pēc tam, tikai vienu no tiem bija oficiāli atļauts iznest no dienesta telpām darbam mājās. Tas izsauca nopietnas bažas par iekšējo informācijas aizsardzības noteikumu pārkāpumiem Losamosā. Citā dienesta ziņojumā savukārt vēstīts par to, ka viens no Losamosas laboratorijas līdzstrādniekiem pazaudējis savu “Blackberry" telefonu kādā "ASV nedraudzīgā valstī".
Losalamosas laboratorija tika nodibināta 1943. gadā, lai izstrādātu amerikāņu kodolieročus – tās pirmais direktors bija fiziķis Roberts Oppenheimers. Pašlaik laboratorijā ir vairāk nekā desmit tūkstoši līdzstrādnieku.
11 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Nju gandriz ka latvija , visu no darba uz majam un ja nevajag tad pardod...
2 0 atbildēt
Nu jaa interesanti , interesee kursh savaaca tos pc, mosh Ladens ar saviem caljiem taisiis jaunus iero4us. Nu hvz cereesim uz to labaako
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt