local-stats-pixel fb-conv-api

Nikotīns nav inde!!!44

130 2

Nikotīns tuvākā nākotnē tiks izmantots daudzu slimību ārstēšanā.

Džeims Jangs, kurš nodarbojas ar nikotīna ietekmes pētīšanu uz asinsvadiem, jau kopš studenta gadiem cenšas pierādīt nikotīna kaitīgo dabu, tomēr viņa eksperimenti aizvien nonāca strupceļā.

«Reiz Džeims atnāca pie manis un teica, ka viņa projekts ir pilnīgi un galīgi izgāzies», — stāsta Janga partneris profesors Džons Kuks, — «Es pajautāju viņam, vai aparatūrai kāda vaina, bet Jangs atteica, ka ar aparatūru viss ir kārtībā, tikai saņemtie pētījumu rezultāti neatbilst gaidītajam.»

Iegūtie rezultāti bija pārsteidzoši negaidīti un lauza stereotipu par nikotīna kaitīgumu.

Pirms pētījumu uzsākšanas Kuks un Jangs uzskatīja, ka nikotīns nelabvēlīgi ietekmē smēķētāju veselību, tomēr iegūtie rezultāti parādīja pretējo — nikotīns labvēlīgi ietekmē asinsriti!

Lai par to pārliecinātos, pētnieki veica virkni eksperimentu ar pelēm, t. i. — pārbaudīja, kā nikotīns ietekmē laboratorijas peles. Izmantoja ar plaušu vēzi un asinsrites traucējumiem sirgstošas peles.

Eksperimentatori konstatēja, ka nikotīns veicinājis asinsvadu atjaunošanos un kopumā uzlabojis peļu pašsajūtu.

Tā vien šķita, ka peles pēc nikotīna devas izjuta enerģijas pieplūdumu.

Profesors Kuks pieļauj, ka nikotīnu var izmantot brūču dziedēšanai, diabēta un asinsrites traucējumu ārstēšanai.

Pašlaik zinātnieki mēģina noskaidrot, vai nikotīns var palīdzēt tikt galā ar neiralģiju, Parkinsona slimību un Tureta sindromu.

 

Vēl es kaut kur lasīju, ka nikotīns uzlabo koncetrēšanās spējas, atmiņu, kā arī palīdz pret depresiju.

Bet kā tad paliek ar vispārzināmajām atziņām par nikotīna kaitīgumu? Zinātnieki nesteidzas atbildēt. Viņi vien atgādina, ka tabaka satur vairāk nekā 4 000 ķīmisku komponentu. Cik daudz no tiem ir dziedinošo, — vēl jānoskaidro.

130 2 44 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 44

0/2000

Da jā, un dzeršana ir olimpiskais sporta veids

11 0 atbildēt

pret astmu smēķēšana palīdz, bet poljubomu kaitē. plaušas ta pizģec

7 0 atbildēt

Sāksim ar to, ka nikotīns nav vienīgā viela, kas ir cigarešu sastāvā. Tur ir pa pilnam citu draņķu, kas negatīvi ietekmē veselību. Tā kā nedomājiet, ka tagad pīpēt ir veselīgi un to vajag darīt.  Neviens nestrīdas, ka cigaretēm varētu būt kas veselīgs, jo tajās vai puse meneļējeva tabulas iekšā. Taču vairāk jau tā negatīvā ir tajās iekšā. Tāpēc jau arī visu laiku tiek borēts, ka nav labi pīpēt.  Nu tas tā, mans nelielais viedoklis. Par rakstu - interesanti palasīt, nikotīns ir kuul. Thumbs up.

6 0 atbildēt

a kāda starpība pīpē vai nē, tāpat sapūšu agri vai vēlu

6 0 atbildēt

pat ja smēķējot nikotīns palīdz, tad darva visu sadzirš!

6 0 atbildēt

nav, nav nikotīns indīgs. :D

5 0 atbildēt

atbildot uz PizhikZ komentāru " Nepiekrītu, man liekas, ka heroīns, kokaīns... " ne nu ir jau ari tadas lietas kas inde patiesam .. bet ar laiku noteikti arsti un kjimikji atklas kko jaunu un pat ar narkotikam vares kko izarstet ..ta pat ka kjimija skabe noder lai neitralizetu baazi un otradi .. bet ja katrs ir pa vienam tad i rljoti bistams ..

5 0 atbildēt

Lode pierē arī nav inde ;)

5 0 atbildēt

Nomierinoš raksts :D

4 0 atbildēt

atbildot uz PizhikZ komentāru " Kā? Stāvot atvilktnē? :D " :D Nu nē! Tu tak zini to pasaku, kura balstīta uz patiesiem faktiem, kurā stāstīts par k.kādu skaistu tanti bla bla bla, kura iekodās ābolā un viņa noindējās- gribi tici, gribi netici, bet tajā abolā bija dakšiņa ( protams pasakā tas netika pieminēts), vienīgi tad atjāja princis un atdzīvināja (kā nekā ārsts), bet mūsdienās tas naw reāli!

3 0 atbildēt

Hardcore smēķētāji vienalga ap 60 klepo asinis...

3 0 atbildēt

atbildot uz nikotīns komentāru " nav, nav nikotīns indīgs. :D " Nu, re, pat pats nikotīns to apstiprina. :)

3 0 atbildēt

atbildot uz PizhikZ komentāru " kokaīns arī izraisa deguna kapilāru plīsumu... " Ups, tad tas, ko es lietoju nebija kokaīns ;D

3 0 atbildēt

atbildot uz bmw9112 komentāru " nu no kaitiigaam vielaam jau var atrast pieli... " Nē nu viss, lielās devās ir kaitīgs. :)

3 0 atbildēt

nu jā cigaretē nav tikai nikotīns

3 0 atbildēt

atbildot uz PizhikZ komentāru " Āa, a kā tad viņš viņu atdzīvināja? :o izvi... " Tieši tā, es tak zināju, ka esi lasījis to pasaku! :D

3 0 atbildēt

nu no kaitiigaam vielaam jau var atrast pielietojumu medicinaa, bet savaa veidaa nikotiins ir kaitiigs

3 0 atbildēt

Zinātnieki paši netiek skaidrībā,tāpēc katrs pats izdara izvēli

3 1 atbildēt

atbildot uz smuki komentāru " Ups, tad tas, ko es lietoju nebija kokaīns ... " Laikam bišk kko sajauci. :)

2 0 atbildēt

patiik bildes ^^

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »