local-stats-pixel fb-conv-api

Neuzmanīgs bijis :D3

7 0
Rumānijā tika aizturēts Pentagona datoru uzlauzējs....

23.03.2009. 12:53 Rumānijas policija aizturējusi hakeri, kuru tur aizdomās par Pentagona datoru „uzlaušanu”, vēsta „Softpedia”. Tas izrādījies 23 gadus vecais students Eduards Lusiāns Mandrū (Eduard Lucian Mandru), kurš internetā pazīstams ar pseidonīmu Wolfenstein. Eduards Lusiāns Mandrū tiek turēts aizdomās par to, ka 2006. gadā viņš iekļuvis Pentagona datortīklā un inficējis vairākus amerikāņu aizsardzības ministrijas datorus ar vīrusu. Lai iekļūtu Pentagona tīklā hakeris izmantojis iepriekš „uzlauztus” Japānas serverus.
Atrast Mandrū policijai izdevās pateicoties viņa elektroniskajai pastkastītei – wolfenstein_ingrid@yahoo.com . To viņš bija uzrādījis kāda darba meklēšanas lapā. Iepriekš uz šo pašu adresi datus sūtīja viens no Japānas serveriem, caur kuru tika īstenots uzbrukums Pentagonam.
Pašreiz zaudējumi, kādi nodarīti amerikāņu varas iestādēm, tiek lēsti 35 000 ASV dolāru apjomā. Pēc izmeklēšanas pabeigšanas šī summa var arī palielināties. Maksimālais sods, kādu Mandrū var saņemt Rumānijā, ir 12 gadi cietumsoda.
Jāpiebilst, ka iepriekš Rumānijas policija jau vairākkārt ir aizturējusi kibernoziegumos aizdomās turamos. Šogad marta vidū Rumānijā tika aizturētas 20 personas, kuras tika turētas aizdomās par tā dēvēta fišinga datoruzbrukumu istenošanu. Toreiz tika aizturēts arī hakeris, kuru turēja aizdomās arī par vairāku amerikāņu augstskolu un valdības (tai skaitā NASA) serveru „uzlaušanu”.
Savukārt 2008. gada jūlijā tika aizturēti vairāk par 20 cilvēku, aizdomās par personīgas informācijas zādzību, fišinga uzbrukumu veikšanu un krāpšanos tiešsaistes izsolēs. Tiek lēsts, ka kopsummā viņiem bija izdevies citu valstu pilsoņiem nolaupīt 640 000 ASV dolāru.

Čalim talants bijis, jo tas jau pagrūti ganjau, ka bija :D
7 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
labāk uzaicināt darbā par kaut kādu aizsardzības programmu veidotāju :D cietums izniekos viņa "talantu" vai kā to var nosaukt :D
0 0 atbildēt
Pareizi! Turi draugus tuvu bet ienaidniekus vel tuvāk :)
0 0 atbildēt
Tā arī darīs. Strādās pentagonā un aidā :))
0 0 atbildēt