local-stats-pixel fb-conv-api

Neticamais vācu ūdens tilts5

161 0

Vai ūdens var tecēt pret kalnu?
Vai kuģis var peldēt virs cita kuģa?
Vai upe var tecēt debesīs?

Neticami, bet viss iepriekš minētais var notikt!

Tam par pierādījumu ir vācu konstruktoru un celtnieku radītais brīnums – Magdeburgas ūdens tilts (vāciski – Kanalbrücke Magdeburg, angliski – Magdeburg Water Bridge).

Vācija ir valsts ar attīstītu iekšzemes ūdeņu kuģniecību. Ik gadu pa valsts kuģojamām upēm un kanāliem tiek pārvadāti miljoniem tonnu kravu. Dažāda veida kravas pa upēm un kanāliem tiek transportētas gan Vācijas iekšienē, gan uz kaimiņu valstīm Poliju, Franciju, Nīderlandi u.c. Vācijas upes un kanāli nodrošina arī iedzīvotāju atpūtas braucienus ar kuģīšiem un jahtām.

Vācijas upe Elba, kas ir slavena ar savu lielo lomu upju kuģniecībā, tek caur pilsētu Magdeburgu, kas ir Saksija-Anhaltes federālās zemes galvaspilsēta.

Elbas upes labajā krastā atrodas Elbas – Hāfele kanāls (vāciski – Elbe-Havel-Kanal), kurš ir daļa no kanālu sistēmas, lai savienotu Berlīni ar Poliju.

Elbas upes kreisajā krastā atrodas Vidusvācijas kanāls (vāciski – Mittellandkanal), kurš ir Vācijas garākais kanāls – 326 km. Eiropas mērogā šis kanāls ir galvenā iekšzemes kuģniecības līnija, kas savieno Rietumeiropu ar Austrumeiropu.

161 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Ļoti interesanti :)

9 0 atbildēt

Wāu ! Grbētos tur pabūt emotion  Ja godīgi, es nemaz nezināju, ka tāds ir O.O Manuprāt ļoti, ļoti interesanti ! emotion

4 0 atbildēt

Labs raksts!

2 0 atbildēt

Jā šitas ir kautkas iespaidīgs 

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt