local-stats-pixel fb-conv-api

Nerons2

6 0

          Nerons bija viens no slavenākajiem Senās Romas valdniekiem. Savas dzīves laikā viņš izdarījis tik daudz noziegumu, ka šī "cēzara" personību nav iespējams nodalīt no parasta slepkavas personības.

             Nerons bija Romas konsula Domīcija un Agripīnas II dēls. Notika tā, ka Agripīna otrreiz izgāja pie vīra- imperatora Klaudija, kuru pierunāja adoptēt viņas dēlu. Vēlāk Nerons apprecēja Klaudija un Mesalīnas meitu Oktāviju un manotoja Romas troni, tādā veidā apejot tiešo mantinieku Britāniku, kuru viņš daužus gadus vēlāk nogalināja.

          Kad Neronam palika tikai septiņpadsmit gadu, viņš kopā ar māti nolēma novākt Klaudiju, lai pats kļūtu par Romas imperatoru. Ar to noziegumi nebeidzās; Neronam izveidojās ieradums novākt visus, kas stāv viņa ceļā.

          Viņš nogalināja savu sievu, tad savu māti, kas nosodīja viņa sakaru ar Popeju, kuru, starp citu, viņš arī nogalināja, lai apprecētu savu pēdējo sievu- Mesalīnu. To viņš izdarīja pēc tam, kad bija pavēlējis nogalināt viņas vīru. Par Nerona upuri kļuva arī  ievērojamais filozofs Seneka.

         Daudzi pētnieki uzskata, ka Nerons bija tipisks vājprātīgais. Piemēram, viņš piedalījās kaujas ratu sacensībās Grieķijā un uzvarēja, jo citu dalībnieku nemaz nebija. Tomēr visdrausmīgākais viņa nodarījums bija Romas aizdedzināšanā 64. gada jūlijā. Ugunsgrēks plosījās veselu nedēļu, nodega lielākā daļa pilsētas, bet vainu viņš uzvēla kristiešiem, kļūdams par pirmo imperatoru, kurš tos nežēlīgi vajāja.

        Nerons izdarīja pašnāvību pēc tam, kad sen;ats viņu pasludināja par "romiešu tautas ienaidnieku". Viņa pēdējie vārdi bija: "Kāds izcils aktieris iet bojā!"

                                                    Vai Tu zini ka...

          Iespējams, Nerons nav vainīgs Romas dedzināšanā. Šajās dienās viņš Atradās Ansijā, bet Romā atgriezās ugunsgrēka dēļ. Lai gan pilsētu varēja aizdedzināt pēc viņa pavēles. Runā, ka Nerons esot uzkāpis Kvirināla pakalna virsotnē un, raugoties uz deģošo pilsētu, spēlējis liru par Trojas bojāeju.

 Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.

Nākamais raksts ir Dižais karalis Arturs. Vēsture vai leģenda?

Šajā Tēmā vēl ir:  http://www.spoki.lv/slavenibas/Kaligula/110216 http://www.spoki.lv/slavenibas/Gajs-Julijs-Cezars/109939 http://www.spoki.lv/aktuali/Diogens/109115 http://www.spoki.lv/aktuali/Dzeks-Uzskerdejs/85399

6 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Nero Burning Rom emotion

2 0 atbildēt

Pie Romas degšanas viņš nav vainīgs, tas jau sen kā pierādīts, viņa nelabvēļi pēc viņa nāves viņam to piedēvēja. Lai gan traks viņš bija.

1 0 atbildēt