local-stats-pixel fb-conv-api

Neetiskie eksperimenti psiholoģijā 2 (turpinājums sekos)18

1924 gadā Carney Landis Minesotas universitātes psiholoģijas studiju absolvents attīstīja eksperimentu , lai noteiktu, vai dažādas emocijas veido specifiskas sejas izteiksmes, kas raksturīga tieši šai emocijai. Mērķis bija redzēt vai visiem cilvēkiem ir līdzīga sejas izteiksme, kad tie izjūt riebumu, prieku utt.

Lielākā daļa eksperimenta dalībnieku bija studenti uz viņu sejām tika uzzīmētas melnas līnijas, lai redzētu sejas muskuļu kustības. Tad viņi tika pakļauti dažādiem stimuliem, kas bija izveidoti, lai radītu spēcīgu reakciju. Kad dalībnieks reaģēja, viņu nofotogrāfēja Landis. Dalībniekiem vajadzēja ostīt amonjaku, skatīties pornogrāfiju, likt rokas varžu pilnā spainī, tomēr lielāko ažiotāžu sacēla eksperimenta pēdējā daļa. dalībniekiem parādīja žuruku un tika dota komanda nocirst tai galvu. Kamēr visi kā viens atzina ideju par neatbalstāmu, beigās viena trešdaļa dalībnieku to izdarīja. Krāsas sabiezināja tas, ka neviens īsti nezināja kā lai to izdara humānā veidā, tādēļ dzīvniekipirms nāves izjuta lielas ciešanas. Landis pats nocirta galvu žurkām , kad citi studenti atteicās.

eksperiments nepierādīja, kad ir kaut kāda unikāla sejas izteikksmju sistēma, kad mēs reaģējam uz kaut ko. Pētījums vairāk pavērsās uz to, ka šādā situācijā cilvēki ir gatavi darīt gandrīz visu, ja vien viņiem palūdz


P.S videoa atslodzei, galvenais dariet, ko prasa


35 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000
nu ņ*t vērā ka tas bija 24 gads, es teiktu, ka salīdzinoši šokējosi ;) man pārītis ir vēl padomā - intrigai varu pastāstīt, ka tēmas saistībā ar bērniem būs... Par tām vardēm - zinu ka viņām nosien sirdi uz pusēm ar diegu, lai redzētu, ka abas puses strādā autonomi. šķiet tā bija, ja atmiņa mani neviļ. No iekšām jau diža jēga nav, tad jau visus var uzšķērst, zivis utt.
1 0 atbildēt
:D
1 0 atbildēt
balenciaga par milgrama eksperimentu arī uzrakstīšu, tas ir tas par ko tgd runā, bet sākumā būs bērni ;)
1 0 atbildēt
ļoti labs raksts. gaidu turpinājumu. tomēr visinteresantāko eksperimentu mums pastāstīja psiholoģijas pasniedzēja, par to cik patiesībā cilvēku būtu gatavi nogalināt otru cilvēku tikai tāpēc ka to liek darīt. ja nemaldos tad kādi 80%
1 0 atbildēt
Mīlu šo video !
1 0 atbildēt
lāča video redzēts :) un protams lāci neredzēju pirmajā reizē :D bet raxts atkal patika - cilvēka psihe un tas, ko ar to var izdarīt, ir viena apbrīnojama lieta :)
1 0 atbildēt
PSc tas, video, pat nemanījo to lāci, laaaaaābs!
1 0 atbildēt
tas pat nebija moowalk :D
1 0 atbildēt
bljaaa,es neredzeeju :D Kad skatiijos otro riezi,nevareeju saprats,kAA TO NEVAREEJA REDZEEET :D labs
1 0 atbildēt
Es esmu pret dzivnieku mocisanu, bet saja teksta neredzeju neko sausminosu, paris zurkas nogalinaja + tas tika darits konkreta merka varda - eksperimenta(nekas ka neizdevas) Ko lai saka par to, ka vardem veic sekciju tikai tapec, lai skolnieki redzetu kas varditei vedera :D:D Nedomaju, ka sis eksperiments butu ta verts, lai saceltu milzigu aziotazu ir bijusi un gan jau ka ir un bus tadi eksperimenti, kas liktu mums visiem sausminaties, bet par tiem jau neviens neuzzin..
1 0 atbildēt
veca reklaama :D par to eksperimentu.... wnk atbaidoshi..
1 0 atbildēt
ha emotion
1 0 atbildēt
emotion tiešam labs
1 0 atbildēt
labais
1 0 atbildēt
Laaabs
1 0 atbildēt
Saskaitīju pareizi un Moonwalking lāci neredzēju! emotion nu tā pārsmējos!
1 0 atbildēt
EAS avatarsEAS
tas lācis :D jā, es piemēram redzēju :D
1 0 atbildēt
Skaitiju....izkaitiju tikai 10 bet skatos lacis....WTF?Pec tam iebraucu ka vinu vareja drosi neredzet....Skatijos vel reiz..WOW!Vins izgaja cauri baramm...Pirmaja reize redzeju tikai beigas ka vins tur mazliet paradijas...
1 1 atbildēt