local-stats-pixel fb-conv-api

Narkotikas 2# Ecstasy2

22 0

ja patika ielieciet lūdzu ++

No vēstures

19. gadsimta beigās kāda vācu farmācijas kompānija Merck, meklējot līdzekli, kas spētu apturēt stipras asiņošanas, gluži nejauši atklāja vielu metilenedioksimetamfetamīnu, jeb saīsināti - MDMA. Tika uzsākti farmakoloģiskie pētījumi, taču finansējuma dēļ tie apsīka. Jaunatklātā viela tika aizmirsta, līdz 20 gs 50-tajos gados vācu un amerikāņu armijas to sāka izmantot savos eksperimentos ar psihotropajām vielām. Tika veikti arī vairāki publiski pētījumi, un 70-to gadu sākumā tā parādījās ielās, lai gan lielu popularitāti sākotnēji neguva. 70-to gadu beigās nedaudzi psihoterapeiti sāka šo vielu dot pacientiem terapeitiskos nolūkos, taču tā drīz tika aizliegta. Toties 80-tajos gados šī narkotika strauji kļuva populāra un auga līdz ar reiveru kultūras izplatīšanos, kā arī ieguva nosaukumu, ar kuru vairums to pazīst šodien - ecstasy.

Sekas.

Sekas ir ļoti lidzīgs kā LSD tomēr atšķiras ecstasy vairāk nodara kaitējumu smadzenēm un centrālajai nervu sistēmai.Zinātnieki atklāja, ka pat cilvēki, kas ecstasy lietojuši nedaudz, psihometriskajos testos, kas mēra smadzeņu spējas, uzrāda vājākus rezultātus, nekā cilvēki, kas ecstasy nav lietojuši nekad.

Parasti ecstasy ir sastopams tabletēs, taču dažreiz to lieto arī pa taisno vēnā.

Tie kas vairāk lieto ecstasy biežāk tiek pakļauti depresijām. Pārdozēšanas gadījumā nāve. Var būt arī blakusefekti -nieru mazdarbība, psihoze. Nerodas atkarība, tomēr tas nenozīmē kas tas nav kaitīgs! Arī padara vājāku imunitāti.

Efekts.

Efekts atnāk pēc 20-60 minūtēm

Padara krāsas spožākas, cilvēks paliek jūtīgāks pret visiem kairinājumiem (redze,dzirde,pieskārieni) īpaši seksa laikā.

Bezmiegs,nervozitāte, reizēm paranoja, atkarība, halucionācijas,vemšana. Taču kā jau visas narkotikas efekts tiaki aptuveni ir līdzīgs, bieži vien ir atkarīgs no cilvēka kāds efekts būs viņam. Grūti kontrolēt savas kustības, gribas vienmēr kustēties, kaut ko darīt.

Tabletes ecstasy var būt dažādas krāsas un formas , tāpēc narkotiku vietā var iebāzt ko gribi.

22 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Ļoti konspektīvs un informatīvs raksts. Paldies. :)

0 0 atbildēt

laikam nemēģināšu, paldies! , bet zaļais gan ir labs :D

0 0 atbildēt