local-stats-pixel

Narkomānija16

36 4
Mūsu laikā ir diezgan daudz problēmu, kas ir saistītas ar dažādām slimībām : vēzis, AIDS, alkoholisms, narkomānija. Diemžēl cilvēku skaits, kas sirgst ar šīm slimībām ar katru gadu nenovēršami aug. Ātros tempos palielinās narkomānu skaits – cilvēku, kas ir atkarīgi no narkotikām.

Kas tad ir narkomānija?

Narkomānija ir farmokomānijas veids. Tulkojot no grieķu valodas – NARKOO – sastingums, nejūtīgums, pārakmeņošanās un MANIA – ārprāts, kaisle. Narkomānija – asi izteikta, slimīga atkarība no narkotiskajām vielām. Ir ļoti daudz narkotisko līdzekļu veidi, tie var būt augu valsts vai sintētisku vielu ( mākslīgas) izcelsmes.

Saskaņā ar oficiālo sarakstu ir 60 īpaši bīstamu narkotiku. Apmēram 75 % narkomānu ir vīrieši un narkomāna vidējais vecums ar katru gadu samazinās. Pusaudzis narkomāns tagad vairs nav retums, kaut kādā ziņā tā jau ir kļuvusi par modes lietu, dzīves stilu.

Kas gan pamudina cilvēku (bērnu) pirmo reizi pamēģināt narkotikas?

Daudzi atzīstas, ka tas ir noticis grāmatas vai žurnāla iespaidā, bet pārsvarā tas notiek "kompānijas pēc" (dzīvē viss ir jāpamēģina) . Diemžēl bieži cilvēki neaptver kādu ļaunumu sevī nes narkotikas un cik bīstama ir tieši pirmā deva. Ir labi, ja tā izraisa nepatiku, bet bieži vien cilvēkam rodas “ jaunas “ izjūtas, gluži kā alkohola reibums. Parasti pēc pirmās reizes ir pārliecība, ka tā bija pirmā un pēdējā reize, bet dažas narkotikas (heroīns ) izraisa fizisku un garīgu atkarību jau pēc pirmās devas, un pēc tam rodas ar katru reizi aizvien lielāka un lielāka nepieciešamība pēc narkotiku devas. Tā arī rodas narkotiku atkarība. Psihiskās atkarības gadījumos, pārtraucot lietot narkotikas, rodas emocionāls diskomforts (depresija), bet fiziskas atkarības gadījumos izpaužas abstinences sindroms: paaugstināta nervozitāte, palēlināts pulss, var būt caureja, lauzošas sāpes visā ķermenī, bezmiegs. Tādu stāvokli izturēt ir ļoti grūti un narkomāns atkal meklē sev jaunu devu. Narkotiku pārdozēšanas gadījumos ir iespējams letāls iznākums. Tikai nedaudzi narkomāni var normāli strādāt un iekārtot savu personīgo dzīvi (pirmām kārtām iegūt veselu bērnu), tāpēc nevajag ticēt narkomānu solījumiem -, ka atkarības un seku no narkotiku lietošanas nav un, ka jebkurā mirklī var apstāties. Tie ir meli!

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3 »
36 4 16 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 16

0/2000
Katram taču ir izvēle. Lai taču dara kā grib.
1 0 atbildēt
tie cilvēki kuriem atkarība no alkoola vai narkotikām ir paši vainīgi. :p
1 0 atbildēt
netīkas lasīt
1 1 atbildēt
Man patika tās bildītes ar šļircītēm un cilvēciņiem - jauki, jauki, lai jau dzīvo, ja vēl spēj. :]
0 0 atbildēt
suckers!
0 0 atbildēt
heh nu baigais video /.
0 0 atbildēt
narkomaani tocna ir istaakaa dabas kluuda un kropli emotion Shitaa sapist savu dzxiivi...IDIOTI emotion emotion
0 0 atbildēt
emotion emotion
0 0 atbildēt
raksts suudiigs, bildes smukas (9/10)
0 0 atbildēt
Šis raksts ir pārrakstīts no cita darba un nav izmantota atsauce. Plaģiātsms tas ir vistiešākajā nozīmē.
0 0 atbildēt
Anonīms tev patiik sakisti atklaaties ,bet savu seju enatklaaj taataad tu esi pilniigs gljeevule/is :) un jaa raksts ir njemts no citas lapas un protams,ka es pati to nerakstiiju kaada gan tam starpiiba...ta aju katram cilvekam kursh sheit ievieto kadu bildiiti ari ir jaanorada no kuras adreses bilde ir njemta un vel autoru arii jaatrod ,lai nebutu Plaģiātsms! :)
0 0 atbildēt