local-stats-pixel

Mums būs sava - Disnejlenda1

18 0
Leļļu filmu studija «Animācijas brigāde» sākusi darbu pie jauna leļļu izstādes projekta, kas vēriena un apmeklētāju ziņā iecerēta līdzvērtīga miniatūrai Disnejlendai, pastāstīja projekta autori.

Kā stāsta «Animācijas brigādes» vadītājs Māris Putniņš, katra no 42 gadu laikā uzņemtajām 130 «Animācijas brigādes» filmām «mantojumā» atstājusi lielu daudzumu leļļu un dekorāciju, kas līdz šim nav tikušas pienācīgi novērtētas un izstādītas. Laika gaitā vairākums leļļu sabojājušās, tāpēc neapšaubāmi vajadzīga arī leļļu restaurācija.

Izstādē, kas norisināsies Rīgas kinostudijā, īpašā apgaismes režīmā tiks izstādītas visas līdz šim sakrātās lelles, dekorācijas un rekvizīti. Tā būs vienreizēja iespēja bērniem iepazīties ar Latvijas leļļu kino, un arī pieaugušie varēs gan izsekot līdzi leļļu kino attīstībai kopš 1966. gada, gan atcerēties savas bērnības mīļāko filmiņu varoņus.

Nokļūstot miniatūrā brīnumu pasaulē, varēs apskatīt gan slavenos «Avārijas brigādes» personāžus, gan senās Parīzes ainas, gan princeses, pūķus un fantastiskus zvērus no dažādām filmām. Vienu no telpām iecerēts iekārtot īpašā nakts režīmā, lai varētu aplūkot gan «Jāņtārpiņa» gaismiņām pilno pasauli, gan spoku māju no filmas «Viesnīca».

Paralēli izstādei tiks piedāvātas arī citas aktivitātes, kā, piemēram, jaunāko uzņemto filmu demonstrācijas projekcijas zālēs un meistardarbnīcas, kuru laikā profesionāla animatora vadībā bērni varēs vienas stundas laikā apgūt pirmos soļus leļļu animācijā, kā arī uzņemt savu pirmo īsfilmu.

18 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 1

0/2000
hmm :) interesanti :) emotion jauki
1 0 atbildēt