local-stats-pixel

Multiplās Sklerozes Asociācija (LMSA)11

3 4
Multiplās Sklerozes Asociācija (LMSA) 2008. gada nogalē atjaunoja darbu Rīgas Vidzemes un Rīgas Latgales atbalsta grupu nodaļas .
Ja jūs vēl neesat asociācijas biedrs, bet vēlaties par tādu kļūt un, ja ir vēlēšanās sanākt kopā, uzzināt jaunumus, pārrunāt ikdienas medicīniskās, psiholoģiskās un socialās problēmas, kas ir līdzīgā vai tādā pašā situācijā, gūstot atbalstu un saprotot, ka mēs neesam vieni.
Priecāsimies redzēt arī tos, kas labi sadzīvo ar MS ikdienā un dzīvo pilnvērtīgu un aktīvu dzīvi.
Tiek piesaistīti sponsori, atbalstītāji (LMSA ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss) dažādām nodaļu aktivitātēm – rīkojot ekskursijas, svinot svētkus, apmeklējot gulošos cilvēkus mājās, sagādājot nepieciešamo, apsveicot jubilejās.
Ja ir kādi jautājumi, tad lūdzu esat laipni gaidīti. Mājas lapu var apskatīt www.lmsa.lv
Vidzemes nod. Ineta.Janusko@inbox.lv , mob. 29864669
Latgales nod. Lmsa@inbox.lv , mob. 29657657
2 x mēnesī - katra mēneša pirmā un trešā pirmdienā, no 2.marta, 14.30-17.00 mūs varēs satikt 107.telpā - Vidrižu ielā 3.
3 4 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000
so? emotion kko nesaprotu...
1 0 atbildēt
Tas nav saistīts ar atmiņu. Izkaisītā skleroze vai arī multiplā skleroze - ir galvas un muguras smadzeņu (centrālās nervu sistēmas - CNS) slimība, ar kuru visbiežāk saslimst 20-40 gadu vecumā. Pie MS tiek bojāts nerva apvalks (mielīna kārta) un notiek demielinizācija. Līdzīgi kā elektrisko vadu izolācijas kārta, mielīns nodrošina ātru nervu impulsu pārraidi. Kad mielīna kārta ir bojāta, signāls no smadzenēm, piemēram, pakustināt kādu ķermeņa daļu, vai signāls uz smadzenēm, piemēram, izskaidrot sajūtas, netiek pārraidīts efektīvi. Ķermeņa kustības var būt palēninātas vai nekoordinētas un sajūtas var būt izmainītas. Slimības sākumā simptomi var pazust un ķermeņa funkcijas atgriežas normālā stāvoklī, bet vēlāk var veidoties rētas (plaque), kas traucē motoriskās un sensorās funkcijas. Mielīna kārta var tikt bojāta jebkurā laikā un jebkurā smadzeņu daļā. Slimību sauc par multiplo sklerozi, jo tai raksturīgi daudzi iekaisuma perēkļi. Katram MS pacientam ir individuāls simptomu kopums, tas atkarīgs no tā, kurā CNS daļā notiek demielinizācija. Parastie simptomi ir slābanums, nejūtīgums, koordinācijas problēmas, līdzsvara zudums, redzes problēmas, runas traucējumi, nogurums, problēmas ar urīnpūsli. MS nav nāvējoša vai lipīga.
1 0 atbildēt
slinkums lasiit :D
0 0 atbildēt
Multiplās Sklerozes ??? A kas tā ir?? Nu es nevaru atcerēties kautkur dzirdēju bet nekādi nekad nevaru atcerēties xD
0 0 atbildēt
Liels paldies ka izskaidroji :D Es tiešām nezināju :) + no manis
0 0 atbildēt
nesapratu ? emotion
0 0 atbildēt
Ko tu nesaprati?
0 0 atbildēt
paldies par izskaidrojumu, jo arī man šitā ir ķīniešu ābece un raksts godīgi sakot vērtējams ar -100, jo fucking hell vissmaz kādu informatīvo matreālu apsolūtām medicīnas tējkānām(tulkojums no krievu val.) jau varēja izstāstīt, ne katrs ir pabeidzis stradiņus un ne katram ir vajadzība pēc medicīnas zināšanām ikdienā, tāpēc ja šitādus rakstus cepjam, tad god dmanit padomājam arī par čaiņikiem, aks nezin apsolūti neko par skrelozēm... ps kā lai fucking vispār zin vai kādam nav skreloze? neiešu tak pārbaudīties , tas būtu smiekl';igi, bet tie simptomi vairāk vai mazāk ir stulbi, ko sīkāk var?!??? jo daļa simptomu man pašam piemīt un kā lai zinu ka tā nav skārusi mani, kādu manu draugu vai kolēģi???? fui raksta autoram, visslielakajaa meerā. copy paste no kādas medicīnas lapas un tas arī viss, lol.
0 0 atbildēt
šo rakstu nesapratu !?
0 0 atbildēt
Nu es sapratu tie kas slimo ar šo slimību lai iet tajā saitā un tuus;e
0 0 atbildēt
man īstenībā šitais raksts likās smieklīgs, būs arī jāieliek raksts par impotento degunradžu atbalsta biedrību, jo visiem ir tik nenormāls CARE par šitiem jautājumiem...
0 1 atbildēt