local-stats-pixel fb-conv-api

Mobilo lietošana bērnībā draud ar audzēju17

6 1
Krievijas zinātnieki izpētījuši, ka mobilo telefonu lietošana ikdienā jau kopš bērna kājas var palielināt iespējamību iegūt smadzeņu audzēju, vēsta aģentūra «Ria novosti».

Viens no pētījuma autoriem Jurijs Grigorjevs atklāj: ja bērns mobilo telefonu regulāri sāk izmantot jau 8–12 gadu vecumā, tad ap 21 gada vecumu risks iedzīvoties smadzeņu audzējā palielinās piecas reizes.

Jau tagad liela daļa iedzīvotāju pakļauti starojumam, kas nāk no mobilo sakaru bāzes stacijām, bet vēl lielāka daļa ir tādu, kuri savu mobilo telefonu izmanto tik intensīvi, ka no tiem saņemt tik lielu starojumu kā profesionāļi, kas strādā ar radiolokācijas ierīcēm.

Pēc zinātnieka domām, sekas mobilo telefonu izmantošanai gaismā nākšot pēc 5–10 gadiem.

Jau Pasaules Veselības organizācija norādījusi uz mobilo telefonu izmantošanas saistību ar Alcheimera slimību, depresijas sindromu, kā arī epileptiskiem sindromiem.
6 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 17

0/2000
tie tak ir krievu zinaatnieki, vinni gribeeja arii sapaarot cilveeku ar peertikki , idiotisms emotion emotion
3 0 atbildēt
Nekas jauns, mums skolā arī to reiz teica.
2 0 atbildēt
njaa... var redzēt, ka daļa anonīmo vsp neko nesaprot (nemāk lasīt) jūtu līdzi, jo tas tiešām ir nožēlojami... emotion man tikai patika tas jociņš par anonīmā tēvu :D :D
2 0 atbildēt
Labāk nenēsāt kabatā...
2 0 atbildēt
Diemžēl man jau ir
2 0 atbildēt
Aj-nu lai beidz vienreiz dirst! Starojums no sakaru stacijām- nu nav tie nekādi radiolokatori ar kilovatiem lielu izejas jaudu! Ja uz paša torņa dzīvotu, ok-varbūt kkas galā sanāktu nelabs, nu bet nevajag jau pārspīlēt.Pizdeš i provokacija-vairs nekas! Mobilajiem arī ir savi pieļaujamie izstarojuma standarti, kas ražotājiem jāievēro savādāk šiem draud visādas sankcijas. Ja izmanto saprātīgi, tad nekas nav kaitīgs.
2 0 atbildēt
Njā! Bet nu telefonu vnlga nepārstāšu kabatā nēsāt :D
2 0 atbildēt
Dzīvot arī ir kaitīgi, zināms ar ko beigsies un ko nu darīt? Nevajag pārspīlēt un vis būs OK. emotion
2 0 atbildēt
un ko man tagad darit....nelietot telefonu?
2 0 atbildēt
SharK - tu vairs neesi bērns emotion
2 0 atbildēt
Tālāk par "Krievijas zinātnieki..." nemaz nelasīju.
2 0 atbildēt
man telefons gandrīz visu dienu stāv kabatā! Tas arī skaitās ? :((
2 0 atbildēt
aj da ko te var dirsts.......... tas ir 1 pret milijardu... tad jau vieglaak nosisties ar autinju vai nospraagt no narkotiku paardozeesanas... tur jaabuut iipashi stulbam lai baigi uztrauktos par sito suudu!
2 2 atbildēt
Pelis, tas arī labi teikts :D Es somiņā telefonu nēsāju, bet nu, puišiiem jau savādāk...
0 0 atbildēt
psss :D iesieshu tel. strikjiitii un vilkshu liidz...:D
0 0 atbildēt
Vinji melo, MELO! :D Tas nav iespejams :D
0 0 atbildēt
P.S - muusdienaas pat gaisu kaitiigi elpost kas palielina risku nospraagt aatraak pa 100x reizeem taa kaa nemaz labaak nedirst te... tie zinaatnieki prosta meklee kaut ko jaunu lai vai nu nopelniitu, vai lai vienk buutu par ko pafantazeet......... vai arii veelviena versija, lai pachakareetu taadus kretiinus kaa MANU TĒVU!!!!!
2 2 atbildēt