local-stats-pixel fb-conv-api

Mīti par saldumiem :)10

152 3

Šeit ir mīti par saldumiem! :) Ceru jums patiks..:)

Pirmais mīts. Saldumi – smadzeņu draugi

Kāds salduma gabaliņš darba dienas vidū pilnīgi droši nenāks par ļaunu. Sakarā ar to, ka smadzeņu šūnas pārtiek tikai no glikozes, tad tās ir ļoti jūtīgas pret glikozes daudzumu asinīs. Bet nepietiekama pelēkās vielas barošana uzreiz atspoguļojas uz viņu darbību. Tomēr nevajag domāt, ka kvantitāte šajā gadījumā pāriet kvalitātē. Drīzāk tieši otrādi, pārlieku liels saldumu daudzums izraisīs miegainību, kas, savukārt, negatīvi ietekmēs darba produktivitāti.

Otrais mīts. Cukurs – prieka vitamīns

 „Baltā” nāve, - ar pārliecību teiks ārsti. „Toties cik patīkama!”, iesauksies oponenti.

 

Tāpēc tējas dzeršanas mīļotājiem ar trijām cukura karotītēm derētu zināt, ka cukurs ir tieši tas, kurš samazina B1 vitamīna krājumus organismā. Jo mazāk B1 vitamīna, jo lielāka neirastēnijas, depresijas, ātra noguruma, muskuļu vājuma iespējas. Kā Jums patīk šāda perspektīva?

Trešais mīts. Cukura aizvietotāji palīdz novājēt

Kaut arī mākslīgie cukura aizvietotāji praktiski ir bez kalorijām, tomēr attiecībā uz to ietekmi uz veselību vēl joprojām notiek asas diskusijas. Tā, piemēram, pastāv pētījumi, kas pierāda, ka lietojot cukura aizvietotājus cilvēkam samazinās imunitāte. Bet britu parlamenta locekļi pat paziņojuši, ka plāno aizliegt aspartama lietošanu, jo tas saturot kancerogēnās vielas.

Pastāv arī citas diezgan strīdīgas publikācijas, kurās rakstīts, ka cūkām, lai rosinātu viņu apetīti, ēdienam pievieno dažus cukura aizvietotājus. Tāpēc domājiet paši: vai ir vērts atteikties no cukura un pāriet uz šo „alternatīvu”.

Ceturtais mīts. Šokolāde: garšīga, bet kaitīga

Steidzam iepriecināt melnā kāruma cienītājus. Ar tā reabilitāciju pēdējā laikā nodarbojas arvien vairāk speciālistu. Tā, ikgadējā Eiropas kardiologu asociācijas konferencē izskanēja informācija par to, ka 100 grami rūgtās šokolādes uzlabo asinsvadu darbību pieaugušam cilvēkam un vismaz trīs stundas aizsargā asinsvadus no brīvo radikāļu ārdošās darbības. 

 

Tāpēc, nākamreiz, kad Jūsu roka stiepsies pēc šokolādes tāfelītes, nesodiet sevi par vājo gribasspēku. Iespējams, Jūs savā zemapziņā rūpējaties par savu veselību.

Piektais mīts. Šokolādes aizcietējumi

Daudzi šokolādes cienītāji nopietni norūpējušies par to, ka pēc šī gastronomiskā banketa viņus sagaida mokoša atmaksa aizcietējumu veidā. Iespējams, ja Jūs izņemot šokolādi neko citu neēdīsiet, tad tā tas arī būs. Taču, ja Jūs ēdīsiet pareizi, tad varat sev neatteikt šo mazo prieciņu.

Sestais mīts. Banāni -  ātrais ēdiens

Banāns ideāli piemērots tādiem gadījumiem, lai ātri uzkostu. Banānus lieliski pārstrādā kuņģis un tas ir kālija avots ( kas ļoti nepieciešams sirds slimniekiem), veicina liekā šķidruma izvadīšanu no organisma, ātri nomāc izsalkumu.

 

Tai pat laikā dietologi ļoti atturīgi izturas pret banānu lietošanu uzturā, nežēlīgi noliekot tos blakus baltmaizei un citiem aizliegtajiem produktiem. Vēl jo vairāk, pārmērīgās saharozes daudzuma dēļ (un fruktozes un glikozes trūkuma dēļ) banānus kategoriski aizliegts ēst cukura diabēta slimniekiem.

Septītais mīts. Šie veselīgie žāvētie augļi

Dietologi ir vienisprātis: žāvētajos augļos saglabājas gandrīz visas vērtīgās vielas. Tomēr kvalitāte nelīdzinās kvantitātei: sausie augļi ir daudz koncentrētāks „dzīvo” augļu variants. Tāpēc galvenais, kas jāievēro ēdot žāvētos augļus – mērenība un uzmanīgums. Tā, piemēram, netiek rekomendēts ēst vairāk par 4 – 6 datelēm dienā.

Astotais mīts. Saldumi – tikai desertā!

Patiesībā saldais ēdiens var spēlēt savdabīgu antiaperatīva lomu, lai remdinātu „vilka” izsalkumu. Ja Jūs esat izlaiduši kārtējo ēdienreizi, sāciet savu maltīti ar šokolādes gabaliņu, pāris konfektēm, tortes gabaliņu, saldējumu. Tas paātrinās glukozes piegādi asinīm, mazinās izsalkuma sajūtu un pasargās no pārēšanās.

152 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Cukuru nelietoju! Bet kādu bombongu notiesāju  labprāt!:))))

12 0 atbildēt

latviešu valodā ir glikoze, nevis glukoze.

2 0 atbildēt

1. nevis saldumi, bet gan melnaa wokolaade, un ir pieraadiits, ka taa tieshaam paliidz uzlabot koncentreeshanaas speejas un atminju...

4. papildini tumshaa shokolaade (~70%)

1 0 atbildēt

hmm...

0 0 atbildēt

bildes- vajag.

0 0 atbildēt

Haha, esmu tējas cienītāja ar 3 cukura karotītēm...tagad zinu kur rodas mana depresija. :D haha.. :D raxts interesants. ;)

0 0 atbildēt

atbildot uz Roby komentāru " Haha, esmu tējas cienītāja ar 3 cukura karotī... " tagad arii zināšu bet es lieku vairāk nekā 3 karotes , es es vnk beru kruzē to cukuru :D

0 0 atbildēt

nav pierādījumu visiem šiem apgalvojumiem.

0 0 atbildēt

Wī, iepriecināji - viss, skrienu pēc šokolādes! :)

0 0 atbildēt

Šito tiešām der atcerēties ! +

0 0 atbildēt