local-stats-pixel fb-conv-api

Miris elektrošoka "Taser" izgudrotājs5

5 2
ASV Kalifornijas štatā 88 gadu vecumā miris Džeks Kavers (Jack Cover) - elektrošoka pistoles „Taser” izgudrotājs. Šis ierocis ir plaši izplatīts daudzu pasaules valstu policijās. Par Kavera nāves cēloni kļuva pneimonija. Tāpat pēdējos gados viņš cieta no Alcheimera slimības un dzīvoja veco ļaužu pansionātā. Ziņa par Kavera nāvi ir publicēta kompānijas „Taser International”, kura nodarbojas ar elektrošoka ieroču ražošanu, vietnē internetā. Nekrologā Kavers ir nosaukts par vienu no lielākiem sava laikmeta izgudrotājiem, jo viņa darbs "iespaidoja simtiem tūkstošu policistu, pilsoņu un pat noziedznieku dzīves".
Džeks Kavers pēc izglītības bija fiziķis, kurš strādāja NASA lunārajā programmā. Par neletāla ieroča radīšanu viņš ieinteresējās, kad izlasīja preses ziņu par cilvēku, kurš izdzīvojis pēc tam, kad saņēmis strāvas triecienu no pārtrūkuša augstsprieguma elektropārvades līnijas vada. Par sava darba galveno mērķi Kavers uzskaitīja šāda ieroča radīšanu aviācijas maršalu, kuri nodrošina kārtību pasažieru lidmašīnās, vadzīvām, kā arī un priekš policistiem, kuri piedalās masveida nemieru likvidēšan;a.
1980. gadā pirmās elektrošoka pistoles „Taser” tika nodotas Losandželosas policijas bruņojumu. pašlaik, pēc „Taser International” datiem, tās izmanto 44 pasaules valstīs. Pēdējos gados gan saasinājušies strīdi par to, vai elektrošoka pistole „Taser” uzskatāma par neletālu ieroci, jo atsevišķos gadījumos likumpārkāpēji miruši lādiņa iedarbības rezultātā. Amerikāņu pilsonisko brīvību savienība, piemēram, pieprasa atzīt „Taser” par nāvējošu ieroci.
5 2 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Tas izgudrotājs interesanti ir pats izjutis elektrošoka iedarbību. ??? emotion
6 0 atbildēt
cik zel paldies ka pazinjoji
4 0 atbildēt
ja godīgi, tad neinteresē :/ Bet nu izsaku līdzjūt''ibu
3 0 atbildēt
protams
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt