local-stats-pixel fb-conv-api

Mircrosoft Terapixel gigantiskā kosmosa karte12

50 0

Microsoft ir izveidojuši lielāko un skaidrāko debesu karti, kāda jebkad ir bijusi. Attēla izšķirtspēja ir viens Terapikselis, kas ir 1 000 000 000 000 pikseļu.

Izmantojot Worldwide Telescope (Ar kuru jūs jau varat izpētīt Marsu) un Bing kartes, var izpētīt piena ceļu un pat daudz tālākās galaktikas. Microsoft paziņoja šo projektu 13. Jūlijā savā ikgadējajā pasākumā Research Facility Summit.

Lai varētu aplūkot katru attēla pikseli, jums vajadzētu pus miljonu augstas izšķirtspējas televizoru un ja jūs centos attēlu izprintēt, tas pārsniegtu futbola laukuma garumu.

Attēls tika izveidots no 1791 pāriem sarkanas un zilas gaismas attēliem, ko ieguva divi teleskopi Kalifornijā un Austrālijā. Rezultāts ir redzams augšā redzamajā kartē. Lai projekts izdotos, datorsistēmai, nācās apstrādāt visus no šiem diviem teleskopiem uzņemtos attēlus pēdējo 50 gadu laikā. Šī augstākās paaudzes datorsistēma sastāvēja no 64 atsevišķiem datoriem, kas katrs bija aprīkots ar četrkodolu Intel Xeon procesoriem, 16 GB operatīvo atmiņu un 1.7 TB lieliem cietajiem diskiem.

Pēctam tika apstrādāts savāktais materiāls, un sarkanajiem sarkanie un zilie attēli tika precīzi salikti viens otram virsū, lai veidotos krāsu attēls. Vēlāk attēlu uzlabošanas programma apstrādāja karti un uztaisīja to viengabalainu (lai nav redzamas daudzās attēlu ‘’šuves'').

Galējā attēla lielums ir 802 GB.

 

Raksts ir manis tulkots un atrodams arī manā saitā http://www.tehnikasblogs.lv!

50 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

oh, damn jāpērk jauns cietais 1 bildei. ^^ :D ++

3 0 atbildēt

Vajadzēs iekačāt mobiļņikā emotion

3 0 atbildēt

Iespaidīgi.

1 0 atbildēt

Superemotion

1 0 atbildēt

 

man ir eta carina nebulas fotogrāfija ar izšķirtspēju 30.000X15.000 pix, sver 100mb, atvērt nevar :d kompis sprāgst nost, tur vajag riktīgi ātru ramu :)

1 0 atbildēt

nesūdīgi , varētu iztīrīt kompi un dabūt to karti :D

0 0 atbildēt

wow ja manaa fo4ikaa buutu vismaz 50 pixelju emotion

1 1 atbildēt

Krasava!

0 0 atbildēt

ok nopirkshu 2 tb cieto iekachashu to karti tikai kaa velaak iidzesishu ??

0 0 atbildēt