local-stats-pixel fb-conv-api

Ministri algu sev nesamazina8

5 1
Valdības sēdes slēgtajā daļā ministri nolēmuši, ka algas par 15%, kā to gribēja premjers Ivars Godmanis, tomēr nesamazinās.
Ministru kabineta locekļiem jau ticis samazināts atalgojuma fonds saskaņā ar pērn Saeimā pieņemto likumu par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009. gadam, un tas nozīmējot atteikšanos no atvaļinājuma pabalsta un citām piemaksām. Tāpēc vēl samazināt algu ministri nav piekrituši. Premjers I. Godmanis jau iepriekš savu un sava biroja darbinieku atalgojumu samazināja par 15% un to aicināja darīt arī ministrus, kuriem bija jāuzraksta attiecīgs iesniegums par algas samazināšanu. Lai gan daļa ministru šādus iesniegumus sagatavoja, vairāki ministri tos tā arī neiesniedza. Tādējādi atšķirībā no premjera ministru algas palika nesamazinātas. Arī aģentūrai LETA Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane apstiprināja, ka I. Godmanis ir vienīgais, kuram šā gada sākumā alga tika samazināta vēl par 15%, un, pēc viņas teiktā, šajos apstākļos būtu tikai godīgi, ja viņam starpību atskaitītu atpakaļ. Šobrīd ministri saņem 2147 latus pirms nodokļu nomaksas. Pēc 15% samazinājuma ministru atalgojums būtu bijis ap 1825 latiem. Savukārt premjers līdz šim saņēma 2385 latus, bet pēc algas samazinājuma tie ir 2027 lati mēnesī. Tāpēc, ja I. Godmaņa alga netiks atjaunota līdzšinējā apmērā, premjers saņems mazāk nekā viņa vadītās valdības ministri. Premjera, ministru un parlamentāro sekretāru algas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem ir piesaistītas Centrālās statistikas pārvaldes noteiktajai valstī sabiedriskajā sektorā strādājošo vidējai darba samaksai, reizinot to ar attiecīgiem koeficientiem, piemēram, valdības vadītājam – 8,9; ministriem – 8; parlamentārajiem sekretāriem – 5,4. Jāpiebilst, ka Saeimas Juridiskā komisija konceptuāli atbalstījusi arī deputātu algu samazināšanu par 15% un nolemts lūgt likumprojektu skatīt steidzamības kārtā – triju lasījumu vietā divos. Tāpat plānots, ka katra pastāvīgā Saeimas komisija var veidot ne vairāk kā divas apakškomisijas un katrs deputāts var būt ne vairāk kā divu apakškomisiju loceklis. Jāpiebilst, ka par darbu katrā apakškomisijā deputāti saņem piemaksas un patlaban atsevišķi tautas priekšstāvji iekļāvušies pat sešu apakškomisiju sastāvā. Samazinot deputātu pamatalgu, kā iecerēts, viņi saņemtu 1047 latus iepriekšējo 1232 latu vietā. Plānots, ka šāda kārtība varētu stāties spēkā no marta.
5 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000
cry me a fucking river, šitādus sūdus var tvnetā lasīt
0 0 atbildēt
flaretta!!!! bet viņi mums samazina, paskat cik viņi paši saņem....-15% tas nav daudz!!!!!
0 0 atbildēt
smuki gjimishi...
0 1 atbildēt
Saeima seezh simts dauni
0 1 atbildēt
kamēr viņi valsti atkal mēģina savest kārtībā man nav nekādu iebildumu.. ļaudis, priecājieties taču- viņi vismaz savas algas nepaaugstina!
0 1 atbildēt
Smirdīgie lohi bljadj!!! Vajag vispār bez algas izdzīt no tās valdības un vel atnjemt visu kas vinjiem ir par shitās putras ievārīshanu!!!! emotion emotion
0 2 atbildēt
Es nesaprotu....PVN celas....Virsar cenas latvija celas!Un kas notiek...ta veita lai Latvija butu patikamak dzivot....Mes zaudejam darbus!Algas samazina!Un kvalitate pilsetas samazinas! WTF?!Kur paliek ta nauda ko mes aksajam nodoklos?!Mums jau sen vajadzeja nevis ar smirdigiem autobusiem braukt kuru cena ir tikpat liela ka perkot masinai benzinu, bet gan lidot ar reaktivajam lidmasinam uz darbu/skolu! Psc tas kas notiek latvija ir vnk smiekligi!Bet joki mazi kad majas leduskapis uz pusi tuksaks!
0 2 atbildēt
LOL, stulbie diršļaki
0 2 atbildēt