local-stats-pixel fb-conv-api

Meksikas pierobežā tiks izvietota ASV armija?3

3 3
Lai novērstu Meksikas narkokarteļu kara un narkokarteļu kara ar likumsargiem pāriešanu uz ASV teritoriju, Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama apsver iespēju par bruņoto spēku vienību izvietošanu pierobežā, 12. martā vēsta Amerikas Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi. Stratēģija, kā labāk nosargāt dienvidu robežu, tiks izstrādāta tuvāko mēnešu laikā, solījais prezidents. "Mēs apsvērsim iespēju, vai nacionālo gvardu izvietošanai būs rezultāti, un tieši kādos apstākļos tam būs rezultāti," sacīja Obama, tiekoties ar ASV 14 reģionālo laikrakstu pārstāvjiem.
Pagājušajā mēnesī Teksasas gubernators Riks Perijs vērsās pie Obamas ar aicinājumu izvietot līdzās ASV dienvidu robežai 1000 karavīru, lai nodrošinātos pret narkotiku kara "pārceļošanu" no Meksikas uz Savienotajām Valstīm.
Interesanti, ka šī gada janvārī Kanādas laikraksts „Vancouver Sun” vēstīja - ASV var būt spiestas iebrukt Meksikā, lai novērstu „ātru un negaidītu valsts sabrukumu”, kuru iniciē organizētā noziedzība un narkokarteļi. Laikraksta rīcībā bija nonācis ASV armijas vispavēlniecības ziņojums par „vispārējo operatīvo situāciju”, kurā starp valstīm, kam tuvākajā nākotnē draud sabrukums, minētas Meksika un Pakistāna. Šāda scenārija gadījumā ASV (kuru kopīgā robeža ar Meksiku ir 3200 km) kļūs par milzīga daudzuma kaimiņvalsts bēgļu, kas glābjas no pilsoņu kara, patvēruma vietu. Kā zināms, Meksikas prezidents Felipe Kalderons pavēlējis sākt ofensīvu pret organizētu noziedzību, kas faktiski nozīmē armijas karu ar četriem lielākajiem valsts narkokarteļiem un neskaitāmiem mazākiem noziedzīgiem sindikātiem. Pērngad šajā karā gāja bojā 5367 cilvēki – drošības spēku līdzstrādnieki, iespējamie noziedznieki un nevainīgi pilsoņi. Narkokarteļu atriebība neliek sevi gaidīt – desmitiem Meksikas armijas karavīru un virsnieku ir nogalināti, nocērtot galvas. Saistītais raksts: Versija: ASV armija gatavojas iebrukumam Meksikā. lai novērstu "ātru un negaidītu" tās sabrukumu >>> Saistītais raksts: Meksikā arestēts narkomafijas slepkava El Pozolero - "Cepeša vārītājs" >>>
Saistītais raksts: Amatpersona - siena uz ASV un Meksikas robežas ir gandrīz pabeigta >>>
Saistītais raksts: Džordža Buša administrācija nepaspēs pabeigt nožogojuma uz robežas ar Meksiku būvniecību >>>
3 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Pareizi dara !!! ;)
0 0 atbildēt
sabrukums draud tpc ka meksikaa atrada 180 miljardus barelu naftas ja?
0 0 atbildēt
Meksikas narkokarteļi laiam sagādā pārāk lielu konkurenci pašu amīšu valdības kontrolētajai narkotiku tirdzniecībai...
0 0 atbildēt