local-stats-pixel fb-conv-api

Meksikas narkokarteļu dēļ pieaug noziedzība ASV1

10 1
Kā liecina žurnāla „Forbes” sastādītais reitings, Detroita ir pati bīstamākā pilsēta ASV. Atbilstoši statistikai, tajā uz 100 tūkstošiem cilvēku notiek 1220 vardarbīgi noziegumi. No līderes atpaliek Memfisa un Maiami, kurās šis rādītājs ir 950 noziegumi. Veidojot sarakstu tika izmantota FIB noziedzības statistika, kas publiskota pēdējā pagājušajā gadā tapušajā ziņojumā. Vērā ņemti četri vardarbīgu noziegumu veidi: slepkavības un slepkavības ar iepriekšēju nodomu, izvarošanas, laupīšanas un uzbrukumi vainu pastiprinošos apstākļos apdzīvotajās vietās, kurās mitinās vairāk nekā 500 tūkstoši cilvēku.
"Detroita jau vēsturiski ir viena no pašām bīstamākajām pilsētām ASV", - izteicies Megans Volframs, risku novērtēšanas firmas analītiķis. Pēc viņa vārdiem, pilsētā izsenis darbojas virkne vietējo noziedzīgo sindikātu, kuri nemitīgi cīnās par kontroli pār teritorijām.
Lai arī pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos noziedzības līmenis Savienotajās Valstīs kopumā pazeminājās par 3,5%, tomēr "godalgotā trijnieka" dati liecina par trauksmainu tendenci: visas desmit pašas bīstamākās ASV pilsētas, kā atzīmējusi valsts Tieslietu ministrija, ir nozīmīgi Meksikas narkokarteļu tranzīta punkti. Grupējumi, ko vada tādi līderi, kā Hoakins Gusmans Lorea, izplata savu ietekmi uz ASV dienvidrietumiem un arī aiz šī reģiona robežām. Tādās pilsētās, kā Stoktona (Kalifornijas štatā), kura atrodas apmēram 800 kilometru attālumā no Tihuanas, ir novērojams krass vardarbīgu noziegumu skaita pieaugums. Pēc Volframa vārdiem, Stoktona ir viens no narkotiku tranzīta galvenajiem punktiem ceļā uz Vankūveru Kanādā un Sietlu ASV.
Kas attiecas uz Detroitu, tad kopš pagājušā gadsimta 60. gadiem tajā pazeminās iedzīvotāju skaits. Zinātnieku vairākums to saista ar suburbanizāciju, autsorsingu un federālajām programmām, kuras sekmē „bezdarba kultūras attīstību”, pieaugot cilvēku atkarībai no valsts. Iedzīvotāji pamet Detroitu, lai dotos uz piepilsētām vai citiem reģioniem, atstājot aiz sevis pamestas mājas.
Kā savā grāmatā „Urbānisma krīzes izcelsme” rakstīja Tomass Sugrū, ir apstājušies uzņēmumi, kuri agrāk nodrošināja ar darbu desmitiem tūkstošus cilvēku. Bez tam, pēc ekspertu domām, sabiedriskajā drošībā tiek ieguldīts nepietiekami resursu. Savu vārdu teikusi arī pasaules ekonomiskā krīze: kā policijas struktūrām, tā ieslodzījumu vietām katastrofāli trūkst finansējuma.

Saistītais raksts: Versija: ASV armija gatavojas iebrukumam Meksikā. lai novērstu "ātru un negaidītu" tās sabrukumu >>>Saistītais raksts: Meksikā arestēts narkomafijas slepkava El Pozolero - "Cepeša vārītājs" >>>
10 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Cūku gripa nomierinās.
0 0 atbildēt