local-stats-pixel

Maskavā izšaus suņus14

11 0
Maskavā pilsētas tēvi iecerējuši apšaut visus klaiņojošos suņus; šim nolūkam jau tiek formētas 120 īpašas brigādes. Par katru nošauto dzīvnieku tiks izmaksāts 1000 rubļu. Biedē akcijas nolikums - par bezpajumtes suni tiks uzskatīts katrs lopiņš, kurš nebūs piesiets saites galā.

Bez šaubām, protesta akcijās jau ir iekustējusies šokētā sabiedrība - taču mehānisms ir jau iedarbināts, to būs grūti šajā stadijā pārtraukt. Jebkurš, kas vēlas palīdzēt, tiek aicināts visās iespējamās vietās izplatīt saiti uz petīciju, kura ir izstrādāta nabaga dzīvnieku aizsardzības labā. Bez šaubām, var strīdēties par to, ka daļa klaiņojošo dzīvnieku var pārnēsāt slimības vai kā citādi kaitēt apkārtējai videi, tomēr šī valdošo politiķu ierosinātā akcija tikpat pārsteidz ar savu cietsirdību.

No sevis varu teikt vienu. Kādreiz es arī prātoju, kāpēc gan vispār vajadzīgas, piemēram, kaķu patversmes un kāpēc tos nevis vienkārši iznīcina, bet gan sterilizē un pēc tam vienalga izlaiž brīvībā. Zinoši ļaudis izskaidroja - bezpajumtes kaķi ir vienīgie efektīvie klaiņojošo žurku populācijas regulētāji pilsētās. Bet ar ko atšķiras žurku savairošanās pilsētā no kaķu gadījuma, cerams, man nav Jums jāskaidro… Šoreiz tāpat esmu pārliecināts, ka arī bezpajumtes suņiem ir kāda noteikta funkcija. Pat ja vairums no mums par to ij nenojauš.
11 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 14

0/2000
Loģiski, ka cilvēki, kuriem pašiem nekad nav uzbrucis vai kā citādi kaitējis klaiņojošs suns, to nesapratīs.
8 2 atbildēt
Nja man suni loti patik veselas 4x esmu jutis vinu zobus...nosaus jau ari tos kas nav klainojosie jo krievam 1000 rubeli liela nauda...
7 1 atbildēt
pigors - Daļēja taisnība, bet tik un tā neatbalstu.
5 1 atbildēt
nu un kur links uz petīciju autor?
3 0 atbildēt
labāk izšaut (ētiskāk būtu ar tām iemidzinošajām ampulām) klaiņojošos suņus, nekā vēlāk šausmināties par sakostiem cilvēkiem vai dažu apdalbītu indivīdu vardarbīgu izturēšanos pret klaiņojošiem dzīvniekiem
3 0 atbildēt
mh, kkā piekrītu homo. nav īsti labi ka viņi tā klaiņo apkārt - jo reizēm tie suņeļi pamanās izaugt tādi diezgan lieli...bet vajag tā humāni kaut vai ar tām iemidzinošajām ampulām..
3 0 atbildēt
Sirds raujas gan aizsargaat shuneljus-klaidonjus gan izniideet sho te seergu. Pashu , kad biju mazaaks, kaadu 4 sunju deel nokaveeju treninju, tik taapeec, ka nevareeju iziet no paGika lauka, shie te virsuu metaas. Kaads maita pat bij iekodis rokaa, tagad vismaz vairs nav maniiti. 20ls par kaarteejo kodeeju - nav slikti + tiiraaka pilseeta.
3 0 atbildēt
Ak dies , kaut ko tik stulbu izdomāt ! Labāk apšaut klaiņojošos urļikus nevis suņus un kaķus , tie ir daudz lielāka sērga nekā kāds mazs kaķēns vai suns . Šitas viņiem beigās varētu izmaksāt daudz vairāk nekā uzcelt dzīvnieku patversmi , jo noteikti nereti to 1000 rubļu ( lai cik tas arī maz būtu ) dēļ nošaus kāda maza bērna Faido vai Fluffiju , kurš vienkārši norāvies uz brīdi no siksniņas vai izlaists uz brīdi ārā , un ja tas , kas viņu nošautu noņemtu pēctam to siksniņu , un teiktu , ka viņš klaiņoja . Noteikti tā darītu tādi , kam būtu grūti ar naudu tajā brīdī . Viņi ar šito iebrauks lielā putrā
6 4 atbildēt
Itkā tie suņi maitas bet ja sāks šaut tos kuri nevienu neaiztiek....
3 1 atbildēt
Skumji...
3 1 atbildēt
jau pie dzīvnieku slaktēšanas ķeras.. laikam nagi niez,ka tik ātrāk kādam dzīvību atņemt.. SAD!
4 3 atbildēt
krievi jau nekad nav bijushi gudri emotion
3 4 atbildēt
Kā es gribētu lai manā ciemā ko līdzīgu pasāk, jau sāk besīt ka mani mēģina visu laiku nokost.
3 5 atbildēt
Pareizi vajag tos klaidoņus vai nu izšaut, vai nu arī uz suņu patversmi. Jo manā pilsētā to ir gana un viņi lien pie manis pagalmā.( Dzīvoju prīvātmājā). Viņi plēš žogu, rok bedres zem tā, kaujas, ka naktī nevar gulēt un pēc tam viss asinīs un vēl uzmeta sērgu manam sunim... :(( Es viņus dauzu pa purnu a tie tik lien un lien bariem līdz pat 10 SUŅIEM PAGALMĀ!!! Tās ir šausmas un ar to vajag cīnīties.
4 7 atbildēt