local-stats-pixel fb-conv-api

Martin Aircraft4

10 0

Šie pie muguras stiprināmie lidaparāti būs nopērkami jau šogad

Tagad ir pienācis tas brīdis, kad viens no zināmākajiem džetpaku ražotājiem "Martin Aircraft"  ir oficiāli paziņojis sava izstrādājuma cenu, kā arī informējis medijus ka "Martin Aircraft" izstrādātie kompaktie pie muguras stiprināmie lidaparāti būs nopērkami jau šogad

 

Kā jau esam rakstījuši iepriekš, "Martin Aircraft" izstrādātais džetpaks būs aprīkots ar 2,0 litru V4 dzinēju, kura jauda būs 200 zirgspēku (150 kw). Šis netradicionālais lidaparāts ļauj sasniegt 8000 pēdu (2,43 kilometru) lielu augstumu, un katrs no tā 2 pusmetru platajiem rotoriem ir veidots no oglekļšķiedras un kevlāra kompozītmateriāla.

Tā kā lidojumi ar džetpakiem vienmēr ir asociējušies ar lielu risku, "Martin Aircraft" īpašu uzmanību ir pievērsuši rezerves sistēmām, kam būtu jāglābj pilotu no avārijas gadījumā, ja galvenajā sistēmā notiek kāda kļūda. Ja gadījumā avārija tomēr ir neizbēgama pilotam ir iespēja momentāli izšaut balistisko parašūtu

Lai vadītu šo lidaparātu, nav nepieciešama īpaša pilota licence, tomēr "Martin Aircraft" džetpakus pārdos tikai tiem klientiem, kuri būs izgājuši "Martin Aircraft" īpašo apmācības kursu, jo, lai gan džetpaku pilotēt ir vieglāk nekā helikopteru, tas tik un tā ir pietiekami sarežģīts process, tādēļ ražotājs nevēlas lieki riskēt. Tāpat ražotājs norāda, ka pilotam ir jābūt svarā no 64 līdz 108 kilogramiem. "Martin Aircraft" džetpaka maksimālais lidojuma ilgums ir pusstunda, un, lai gan šoreiz ražotājs nav norādījis maksimālo lidojuma ātrumu, iepriekšējoreiz tika apgalvots, ka šīs ierīces maksimālais lidojuma ātrums ir 101 km/h, bet maksimālais lidojuma attālums – 50 kilometri.

Interesanti, ka šo lidaparātu var darbināt ar parastā degvielas uzpildes stacijā nopērkamu augstas kvalitātes benzīnu (acīmredzot, 98. benzīnu).

Pēc 9 prototipu izveides, "Martin Aircraft" ir aprēķinājuši, ka džetpaku mazumtirdzniecības cena būs 86 000 ASV dolāru, tomēr pēc tam, kad būs palielinājies šādu lidaparātu noiets, un tie tiks ražoti lielākā apjomā, džetpaku cena kļūs ievērojami zemāka. Ražotājs prognozē, ka jau tuvāko gadu laikā šādi lidaparāti maksās tikpat, cik vidējās klases automašīna.


10 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.google.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Pirkt paa taadu sumu ar kuru var lidot tikai 30 min tad jau labaak mashiiinu

1 0 atbildēt

Tā jau stilīgi, bet žēl ka tikai 30 min var lidot! :( Tas tā līdz veikalam un atpakaļ. :D

1 0 atbildēt

būs pieejams tāds pats tik darbināms ar ūdens spēku.. kā? hvz, bet darbojas 2h

0 0 atbildēt

milziigs feens

0 0 atbildēt