local-stats-pixel

Malārijas odi Latvijā20

214 17

Noteikt jau visi pamanījuši, ka odi šogad ir ārprātīgi daudz.

Izrādās, ka arī Latvijā ir sastopami odi, kas pārnēsā malāriju. Man tas bija šoks, emotion jo cik liekas, tad tā ir diezgan briesmīga infekcijas slimība. Galu galā ir pat veselas 4 sugas ar šiem odiem , kas sastopami Latvijā.

Tātad, Malārijas odi < tas ir arī pats sugas nosaukums, jo šī odu šķirne visbiežāk pārnēsā lipīgo slimību. Bet mūsu klimata joslā odi itin viegli pārnēsā arī encefalītu ! .

Latvijā daļa no parastajiem asinssūcējiem var pārnēsāt dažādas infekcijas slimības, piemēram tularēmiju, kurai raksturīgs drudzis, limfmezglu iekaisums un to palielināšanās.

Ārsti saka, ka vairumā gadījumos Malārijas odiem Latvijas platuma grādos šī te infekcija (malārija) nav attīstījusies un tāpēc nav par ko uztraukties, taču risks ir un var/vajag potēties.

Atcerieties arī par encefalītu!

214 17 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 20

0/2000

nu nav bijis Latvijā gadījums, kad saslimtu ar malāriju, jā ir bijuši gadījumi, kad latvieši atgriežas no ārzemēm. Bet pašā Latvijā nav bijuši tādi gadījumi

19 1 atbildēt

Vai nu tu ļoti lēnu raksti, vai arī tu sēdi purvā emotion

11 0 atbildēt

Jēga taisīt paniku? Malārijas odiem te nav pārāk silts, lai attīstītos infekcijas pārnēsātājs, baktērijas, līdz ar to, risks ir pilnīga 0. Dabūt malāriju latvijā ir tikpat liels risks, kā nosmērēt apģērbu veikalā drēbes ar saldējumu, ja tu saldējumu neesi ēdis. 

Palūgšu editot šo rakstu, jo šeit mēs nepūšam pīles, kā dara kasjauns, mango 'n stuff. Jā erncifalīta risks ir, un pret to būtu jāpotējas, bet malāriju augstāk par spāniju nesaķersi.

8 0 atbildēt

Man pohuj,es no laukiem.

6 0 atbildēt

man pajāt uz odien man ir plauksta.

2 0 atbildēt

+ Tev jau vien par 1. bildi :D

1 0 atbildēt

nu ir sūdi emotion emotion

3 3 atbildēt

17 gadus esmu nodzīvojis, nekad, nekas nav bijis tāds, sakarā ar odiem, lai gan katru gadu man viņi uzmācās.. Bet nu, īpaši nerausta.

0 0 atbildēt

mjaa     nu ir sūdi  emotion

0 0 atbildēt

jocīgs esi? Latvijā nav tāds klimats..

0 0 atbildēt

:) paldies par uzziņu

0 0 atbildēt

Ahh pārbiedēji ar virsrakstu... Un jām, biju aizmirsis par poti pret ērcēm :D paldies ka atgādināji... pierakstīšu atgādinājumu :) + tev

0 1 atbildēt

par 1.bildi dirs, vai ne?  vai neee? ;oo

2 6 atbildēt