local-stats-pixel fb-conv-api

Makšķerēšana vidulaiku stilā2

3 2
Ar interneta servisa „Google Earth” palīdzību arheologi netālu no Velsas piekrastes atklājuši gigantiskas lamatas zivīm, vēsta laikraksts „The Daily Mail”. Prognozējamais atraduma vecums ir aptuveni tūkstotis gadu. Konusveida lamatas vairāk nekā 300 metru garumā tika atrastas, pateicoties rūpīgai no pavadoņiem izdarīto zemūdens pamatnes uzņēmumu izpētei. Konusa virspusē atrodas atvere, kur, domājams, tika novietoti zvejnieku tīkli. Paisuma laikā zivis iepeldēja lamatās, bet kad jūra atkāpās, izrādījās ieslēgtas tajās.
Ar laiku jūras līmenis cēlās, un tagad lamatas vairāk nav iespējams izmantot, jo tās pilnībā atrodas zem ūdens aptuveni četru metru dziļumā. Arheologi atzīmējuši, ka kaut arī uzņēmumos lamatām, kuras ir būvētas no akmeņiem, ir skaidra ģeometriskā forma, tuvumā tās precīzi līdzinājās sarkano koraļļu rifam un neatbaidīja zivis. „Google” paziņojusi, ka konusveida struktūra bijusi redzama kompānijas publicētajos attēlos vismaz kopš 2006. gada decembra.
Lamatu zivīm būvniecība plaši izplatīta viduslaiku Anglijā. 1215. gada „Magna carta libertatum” aizliedza tamlīdzīgu lamatu celtniecību upēs, taču atļāva to būvniecību jūru piekrastēs.
3 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Ejam copēt, ja vēl darbojas??? Varbūt atradīsim Lohnesa ezera briesmoni, kurš bija aizpeldējis kaut kur projām, un izrādās noķerts lamatās... emotion
2 0 atbildēt
"Lamatu zivīm būvniecība..." - labs latviešu valods
1 0 atbildēt