local-stats-pixel fb-conv-api

Mājas sesks27

46 0

Mājas sesks jeb fretka ir sesku sugas mājdzīvnieks, plēsējs. Tas parasti ir neliela auguma (līdz 50 cm) dzīvnieks ar garenu, lokanu ķermeni un pagaru asti. Ķermenis ir klāts ar biezu spalvu.

Pieaudzis mājas sesks saniedz vidēji 40 — 50 cm garumu. Mātītes parasti ir mazākas — vidēji 30 — 40 cm; savukārt tēviņi var sasniegt 70 cm, tie var būt pat 2 reizes lielāki par mātītēm. Tēviņiem ir daudz platāks purns un masīvākas ķepas nekā mātītēm. Arī apspalvojums var būt biezāks nekā mātītēm. Fretkas vidējā masa ir 1 kg; mātītēm vidēji no 800 g līdz 1 kg, tēviņiem 1,2 kg - 2,5 kg. Mājas seska apspalvojuma krāsas ir dažādas — no baltas līdz pat melnai. Populārākās krāsas ir:

* albīns — balta spalva un sarkanas acis;
* pasteļkrāsas — gaiša krēmkrāsas spalva ar gaiši brūnu akotu (akots var būt ar dūmakaini zilu nokrāsu), fretkas raksturīgais purniņa spalvu krāsojums (maskas veida) nav izteikts vai ļoti vāji izteikts;
* zeltainā — spalva no zeltaini dzeltena toņa līdz oranžīgam ar brūnu vai melnu akotu, fretkas raksturīgais purniņa spalvu krāsojums spilgti izteikts;
* sudrabkrāsas fretka — spalva pelēcīgi gaiša (sudrabaina) ar brūnu vai melnu akotu, fretkas raksturīgais purniņa spalvu krāsojums spilgti izteikts;
* sabuļkrāsas — gaiši līdz tumši krēmīgas krāsas spalva ar brūnu vai melnu akotu, fretkas raksturīgais purniņa spalvu krāsojums spilgti izteikts.

Fretkas īpatnība ir tāda, ka dzīvnieks no bailēm vai no stresa mēdz izmantot anālos dziedzerus un izdalīt smaku. Tas nebūt nenozīmē, ka zvēriņš ikdienā nepatīkami smird. Kā jau visiem zvēriem tam ir tikai sava specifiskā medainā smarža. Tēviņiem smaka ir izteiktāka nekā mātītēm.

Tāpat kā meža seski arī mājas seski cenšas būt aktīvi nakts laikā. Bet kopumā veselīgs mājas sesks diennakts laikā noguļ 18 - 20 stundas.Kad sesks ir nomodā, tam ir jābūt aktīvam. Tas nozīmē, ka tas nedrīkst baidīties no cilvēkiem un būt agresīvs pret tiem. Agrīnajā vecuma posmā, saskaroties ar cilvēku, sesks iemācās būt labvēlīgi noskaņots, sabiedrisks un pierod izrādīt interesi par cilvēku :))

unun bildītēs jūs varēsiet saskatīt manus mazos seskus. emotion

sen sen jau biju gribējusi tos, un nu re puisītis un meitenīte. :))

Reklāma
Reklāma
Reklāma
46 0 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 27

0/2000

Kur ir seks???? Neredzu nekādu seksu :O

3 0 atbildēt

Vai es esmu vienīgais kurš sākumā sesks izlasa nepareizi? :D

2 0 atbildēt

Mans sesks nedzīvo būrī, tas brīvi klejo pa dzīvokli, guļ, kur grib utt. Mans lopiņš nekad nav izmantojis savus smakas dziedzerus, lai arī brīžiem mēs spēlējamies visai agresīvi, lai arī tas izkaidrojams ar to, ka fretkas ir plēsoņas. Par tām skaidām. Cik man zināms, tad skaidas nav labākā lieta, ko likt būrī, jo no tām izdalās putekļi, kas bojā dzīvnieka elpošanas sistēmu. + par tualeti, pieradinot, dzīvnieks kārtojas vienā stūrī uz papīra dvieļiem, regulāri mainot nekādas smakas nav. Par to, ka sesku apēdīs taksis. Varbūt tas ir kāds dēmoniskais taksis, bet mans lops neraustās no citiem dzīvniekiem, kaķiem un suņiem. Ņ*t vērā to, ka sesks ir plēsoņa, tam nesagādā problēmas uzbrukt arī sunim(mana fretka brūk virsū manam otrās mājās esošajam pieauguša takša izmēra sunim) Sunim ir bail no seska. 

2 0 atbildēt

man vienmēr šīs desiņas patikušas. :)

1 0 atbildēt

I want one of those cute and fury little bastards

1 0 atbildēt

no sākuma virsrakstu izlasīju kā mājas sekss... damn.

1 0 atbildēt

Virsrakstu izlasīju tā kā tam jābūt ;D Esmu īpaša. Un damn,tgd man gribās vienu šito radījumu,bet labi zinu,ka tā tikai mirkļa iegriba,nepatīk man būrīšdzīvnieki.Pirmkārt jau tāpēc,ka viņi ir būrī un man liekas,ka viņi tur jūtas nelaimīgi,otrkārt viņi taču tur arī nokārtojas un tas smird un treškārt mans taksis to radījumu uztvertu par medījumu un visticamāk vienā brīdī no mana seska(lasam pareizi šo vārdiņu) nekas pāri nepaliktu.

1 0 atbildēt

CILVĒKI JŪS ESAT VIENKĀRŠI PERVERSI! :D

0 0 atbildēt

es gribu sesku   emotion

0 0 atbildēt

kas ta pa fignu kas tev vinam buri ir? :D kkadas orginalas granulas?

0 0 atbildēt

Es ceru ka tu nenofočēji kā tiem seksiem bija sesks :D

0 0 atbildēt

Pirmābilde vnk ideāla :)

0 0 atbildēt

oo.. taadu arii gribeetu :)

0 0 atbildēt

Es kādreiz tādu gribēju, bet kad dabūju viņu paglaudīt un sajust to viņa smaku, tad mana vēlme pēc šāda mājas "mīluļa" pārgāja :D Tad jau labāk mana mazā Draza- pundurtrusene :D

0 0 atbildēt

es gribētu fretku ^_^, tik man suns viņu nokostu :D

0 0 atbildēt

kas par vāveri

0 1 atbildēt