local-stats-pixel fb-conv-api

Losandželosā arestē sērijveida slepkavu5

14 0
ASV aizturēts 72 gadus vecs melnādainais vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par slepkavību sēriju, ziņo aģentūra „Reuters”. Pēc izmeklēšanas domām, Džons Floids Tomass (John Floyd Thomas Jr.) ir izvarojis un nožņaudzis līdz trīsdesmit sievietēm, kamdēļ var tikt uzskatīts par pašu nežēlīgāko serijveida slepkavu Losandželosas vēsturē. Savus noziegumus maniaks izdarījis 1970. un 1980. gados.
Ar DNS analīzes palīdzību izmeklētāji apstiprinājuši Tomasa saikni ar piecām slepkavībām, formāli viņš pagaidām ir apsūdzēts divās no tām. Vēl 25 gadījumos Tomass tiek uzskatīts par aizdomās turamo. Tāpat, kā precizē „Associated Press”, tiek pārbaudīta Tomasa saistība ar virkni citu noziegumu, paši agrākie no kuriem notikuši vēl 1950. gados.
Par maniaka upuriem kļuva padzīvojušās sievietes. Kā noskaidrojies, Tomas tika apcietināts vēl 31. martā un nogādāts ieslodzījuma vietā, bez tiesībām uz atbrīvošanu pret drošības naudu. Visas apsūdzības maniakam tiks uzrādītas tiesas sēdē 20. maijā.
Šobrīd Tomass jau tiek apsūdzēts 68 gadus vecās Eteles Sokolofas (Ethel Sokoloff) slepkavībā 1972.gadā un 67 gadus vecās Elizabetes Makkeovnas (Elizabeth Mckeown) nogalināšanā 1976. gadā. Tā kā noziegumu izdarīšanas laikā nāves sods Kalifornijas štatā netika izmantots, maksimāls sods, kas draud Tomasam, ir mūža ieslodzījums bez tiesībām uz amnestiju.
1970. gadu pirmajā pusē Losandželosā sākās seksuālu noziegumu vilnis: noziedznieks iekļuva vientuļu, padzīvojušu sieviešu mājās, izvaroja tās un pēc tam žņaudza. Divdesmit upuri izdzīvoja, bet to pretrunīgo liecību dēļ varmāku atrast neizdevās. Vēlāk sekoja otrais izvarošanu vilnis, kurš noslēdzās 1989. gadā.
Pēc policijas rīcībā esošajiem datiem, tieši 1989. gadā Tomass iekārtojās darbā apdrošināšanas sfērā. Zināms, ka apsūdzētais jau bijis tiesāts un pavadījis cietumā 12 gadus par dzīvokļu zādzībām. Bez tam viņš bijis tiesāts arī par izvarošanu, kura notikusi 1978. gadā, un līdz 1983. gadam atradies ieslodzījumā: tieši šajā periodā arī iestājās pauze starp diviem noziegumu viļņiem.
Vairāk informācijas: "Reuters" - L.A. police arrest man linked to 30 rape-murders >>>
14 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Tads calis
1 0 atbildēt
ltniksgt, kurā gs. tu dzīvo, tas vēl notika Aukstā kara laikā un "mūsu" sistēma vispār sākās apmēram pēc 30 gadiem.
1 0 atbildēt
kaut vinju pakaartu
0 0 atbildēt
Nu vot calis...
0 0 atbildēt
Jā Pēc bildes neizstās ar normāls :
0 0 atbildēt