local-stats-pixel

Liepājas Metalurgs 2009 Latvijas Čempioni!!! :)4

4 0
Šodien LMT Virslīgā "Liepājas Metalurgs" savā laukumā Kurzemes derbijā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Ventspils" futbolistiem. Tādējādi liepājnieki jau šodien oficiāli kļuvuši par Latvijas čempioniem.

Spēles apraksts.

Ja liepājniekiem laukumā devās iespējami labākais sastāvs, ventspilniekiem pat pieteikumā nebija vairāki futbolisti, kas regulāri spēlē Eiropas līgā – Jevgeņijs Kosmačovs, Edgars Gauračs, Žans Pols Ndeki, Igors Cigirlašs, Juris Laizāns, Alesandro Dzamperini, Ronijs Hodels, kā arī Aleksejs un Eduards Višņakovi un Jurijs Žigajevs.Spēli komandas iesāka aktīvi, taču reizē arī ļoti piesardzīgi. Gan mājinieki, gan viesi daudz veidoja uzbrukumus pa laukuma malām, taču bija jūtams, ka kļūdīties negrib neviens – pie pirmās izdevības bumba tika sista pēc iespējas tālāk no sava soda laukuma. Puslaika pirmajā pusē bija ļoti daudz asu divcīņu. Pēc vienas no tādām ventspilnieki ieguva tiesības izpildīt ļoti bīstamu standartsituāciju no aptuveni 22m. Tiešo brīvsitienu izpildīja Andrejs Butriks. Bumba sieniņā aizskāra Kristapu Grebi, mainīja lidojuma virzienu un iespurdza Viktora Spoles nepiesegtajā vārtu stūrī . Pārdesmit sekundes pēc tam pēc piespēles gar vārtiem kritienā bīstami sita Grebis, tomēr garām vārtiem. Puslaika izskaņā neliels teritoriālais pārsvars piederēja mājiniekiem. Kārtējo reizi neveiksmīgi un nedroši pēc tālās piespēles nospēlēja "Ventspils" aizsardzība – konkrēti Māris Smirnovs -, un aci pret aci ar Pāvelu Česnovski izgāja Deniss Rakels, tomēr no 15m sita gar pašu vārtu stūri.

Otro puslaiku aktīvāk uzsāka mājinieki. Jau pašā puslaika sākumā labā situācijā nokļuva Prohorenkovs, taču viņa sitiens tika bloķēts. Diemžēl, cenšoties apdraudēt ventspilnieku vārtus, sadursmē ar pretinieku ļoti nopietnu kājas traumu guva Prohorenkovs, kura sāpju kliedzienus droši vien varēja dzirdēt visai tālu. Mediķi Prohorenkovam palīdzību sniedza gandrīz 10 minūtes. Uz laukuma pat uzbrauca ātrās palīdzības mašīna, un Andrejs tika nogādāts slimnīcā. Pēc piespiedu pārtraukuma mačs atsākās, taču šķita, ka futbolisti ir nedaudz apjukuši. Spēles gaita bija visai vienmuļa, piespēles - visai neprecīzas. Tomēr 78.minūtē veiksme beidzot uzsmaidīja mājiniekiem - savā soda laukumā ar roku nospēlēja Aleksandrs Solovjovs, un Kristaps Grebis realizēja piešķirto 11m soda sitienu. Ielaiduši vārtus, sasparojās viesi. Pamatlaika pēdejās desmit minūtēs "Ventspils" izmisīgi uzbruka. Labas iespējas bija Astafjevam, kā arī Butrikam, kurš sita vien no pāris metriem. Tomēr lielisks vārtos bija Spole. Mača galvenais tiesnesis Andrejs Sipailo piešķīra pelnītu, taču ļoti neparasti ilgu kompensācijas laiku - 11 minūtes. Viesi turpināja izmisīgi uzbrukt, bet liepājnieki - tikpat izmisīgi aizstāvēties. Lai arī izdevības izlīdzināt rezultātu "Ventspilij" bija, tās netika izmantotas, un "Liepājas Metalurgs" varēja gavilēt - čempionāta zelta medaļas ir rokā!
Reklāma
Reklāma
Reklāma
4 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
Jū, ilgi gaidītā un pelnītā uzvara! Čempioni, čempioni, čempioni!!!!!!!!!!!!!
3 0 atbildēt
Apsveicu,Mečīti ar uzvaru :)
1 0 atbildēt
Vo vo, man patika ljoti speele, vareji bikin aktivaak bet ir okej :]
0 0 atbildēt
Beidz ākstīties Urbān,spēle tā jau bija agresīva, man patika kā fakinais nēģeris vairākas reizes no meča izšļūca :D
0 0 atbildēt