local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijai jauns patruļkuģis – Viesīte.3

42 0

Trešdien, 22.augustā, Rīgas pasažieru ostā notikusi svinīga, Latvijā būvētā patruļkuģa Viesīte saņemšanas ceremonija. Tajā piedalījies aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, Jūras spēku flotiles komandieris jūras kapteinis Rimants Štrimaitis un citas amatpersonas.

Par godu kuģa pieņemšanas ceremonijai pie Vanšu tilta stāvējuši abi šā projekta ietvaros uzbūvētie patruļkuģi Skrunda un Cēsis un štāba un apgādes kuģis Varonis, informē AS Rīgas kuģu būvētava.

Patruļkuģa Viesīte būvniecību uzsāka 2009.gada 17.jūnijā un šis, trešais no pieciem jaunajiem Jūras spēku flotiles vajadzībām pasūtītajiem Skrundas klases kuģiem, ir pilnībā būvēts a/s Rīgas kuģu būvētava.

Šie divkorpusu patruļkuģi paredzēti izmantošanai gan militāriem, gan arī civiliem mērķiem. Kuģi Skrunda un Cēsis jau veic patrulēšanas un cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā un tie ir aprīkojami ar naftas seku likvidācijas, mīnu meklēšanas un iznīcināšanas iekārtām.

Patruļkuģu būve norisinās saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un a/s Rīgas kuģu būvētava krasta apsardzes patruļkuģu būves un piegādes līgumu, kas tika noslēgts 2007.gada 21.decembrī. Līgums paredz, ka līdz 2014.gadam Jūras spēku flo

42 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Kāpēc kuģus sauc pilsētu nosaukumos? emotion

2 0 atbildēt