local-stats-pixel

Latviešu ēdieni17

62 0
Latviešu nacionālie ēdieni

1)Ziemassvētku receptes -latviesu nacionālie ēdieni .

Ķūķis jeb koča
Pelēkie zirņi ar speķi
Speķa pīrāgi
Ābolu karstvīns
Ruma groks
ābola plātsmaize

2)Bukstiņputra (grūbas ar kartupeļiem)

3)Skābeņzupa

4) Debesmannā ( ārzemnieki parasti ir sajūsmā)
5)sklandrauši
6)

Latviešu nacionālos ēdienus var raksturot kā maigus, bez izteiktām garšvielām, tomēr ar salīdzinoši augstu tauku līmeni. Viens no populārākajiem ēdieniem ir vārīti pelēki zirņi ar speķi un sīpoliem, kas ārzemnieku acīs ir kļuvis par galveno mūsu tautas ēdienu. Iecienītas ir arī cūku ribiņas un vispirms vārīti, tad krāsnī apcepti kartupeļi, kā arī dažādas biezputras - grūbu, miežu u.c. Īsts gardums ir arī sautēti skābie kāposti, ko latvieši parasti ceļ galdā ar jau minētajām cūku ribiņām vai ar kūpinātām desiņām. Jāteic gan, ka šis ēdiens ir aizguvums no vācu virtuves, kas gan nav nekas pārsteidzošs (vācieši mūsu zemē valdīja septiņus gadsimtus). Lai vai kā, par īsti tradicionālu latviešu virtuvi ir grūti runāt, jo to laika gaitā ietekmējušas tādas valstis kā jau minētā Vācija, Krievija, Ukraina un Skandināvijas tautas. Piemēram, no krievu virtuves esam aizguvuši ķilavmaizes ar šņabi, bet mūsu pašu biešu zupu arvien biežāk aizstājam ar ukraiņu boršču.

Kopš seniem laikiem latviešu nacionālās virtuves lepnums ir īsta lauku rupjmaize - parastā, ar graudiem, burkāniem, riekstiem, žāvētiem augļiem u.t.t.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
62 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma