local-stats-pixel fb-conv-api

Laižam? :)) *Singapūra*11

83 1

 

Singapūras Republika jeb vienkārši Singapūra ir pilsētvalsts Āzijā, kas izvietota uz Malajas pussalas 137 kilometrus uz ziemeļiem no ekvatora. Tās teritorija ir 710,2 kvadrātkilometru (salīdzinājumam Latvija ir apmēram 90 reižu lielāka - 64589 kvadrātkilometri) un tā uzskatāma par mikrovalsti un mazāko nāciju Dienvidaustrumāzijā. Sinagpūra ir parlamentāra republika, taču kopš 1959.gada visās vēlēšanās pārsvaru guvusi Tautas rīcības partija.

 

1965.gada 9.augustā Singapūra kļuva par neatkarīgu republiku Nāciju Sadraudzības ietvaros un tika uzņemta Apvienoto Nāciju Organizācijā. Sākot ar neatkarības iegūšanu Singapūra ir piedzīvojusi dramatisku dzīves līmeņa pieaugumu. To nodrošinājušas ārvalstu investīcijas un valsts noteiktā virzība, balstoties uz nīderlandiešu ekonomista Alberta Winsemiusa plānu, kas kā prioritātes noteica industrializāciju, izglītību un pilsētplānošanu. Singapūra ir 5.vietā pasaulē pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju.

 

Vairākas aptaujas un pētījumi 2009.gadā ierindojuši Sinagapūru 10 dārgāko pasaules pilsētu sarakstā un kā trešo Āzijā, tūlīt aiz Tokijas un Osakas. Singapūras iedzīvotāju skaits ir 4,99 miljoni, tā ir kosmopolītiska pilsēta, kur etniskais vairākums ir ķīnieši, tam seko malajieši, indieši un citas tautas. Singapūrā ir četras oficiālās valodas – angļu, malajiešu, tamilu un ķīniešu. Tieši šo apstākļu dēļ Sinapūru mēdz dēvēt par "Āziju iesācējiem", jo šeit tomēr gandrīz jebkurā vietā var izlīdzēties ar angļu valodu.

 

Turpinājumā manas bildes! :))

Reklāma
Reklāma
Reklāma
« 1  2  3  4  5 »
83 1 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000
epg avatarsepg

atbildot uz SoulEater komentāru " Labs raksts. Varēji pastāstīt, kā tev gāja, k... " mjā, varēju jau gan :)) bet nu daļēji bildes runā pašas par sevi, tur gan arī derētu paskaidojumi :/ bet tā tur jau var atpazīt gan Chinatown, gan Little India etc :))

3 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz die5 komentāru " 7 bildē tie galdi un augi izskatās pēc sušii :) " aha, tā bilde vispār izskatās pēc kkāda maketa, nevis realitātes :))

3 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz Cnopm komentāru " Viss jau zbis, tikai par dragiem ir nāvessods :( " kkā neienāca prātā to izmēģināt :))

3 0 atbildēt
boy avatarsboy

nu viens sakarīgs raksts, jāsaka! ;)

3 1 atbildēt

kūl šeit es ar gribu aizbraukt. :)

2 1 atbildēt

emotion 

1 1 atbildēt

Interesants raksts! :)

1 1 atbildēt

Pa tālu un man nepatīk lidot

1 1 atbildēt

Nu aizbraukt uz kadu laicinju ir viens, bet tur dziivot pa visam cits... Gribeetu jau, protams, aizlaist uz kadu no šitajām ūberpilsētam, kaut tikai, lai saprastu kaa viss norisinaas tur :)

1 1 atbildēt

7 bildē tie galdi un augi izskatās pēc sušii :)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt