local-stats-pixel fb-conv-api

Labestības diena3

3 4


Svētdien, 24. maijā, notika sirsnīgais telekompānijas LNT, Swedbank un Ziedot.lv rīkotais labestības pasākums „Labestības diena” Rīgā pie Kongresu nama un citās Latvijas pilsētās. Visas dienas garumā pulcējās cilvēki, lai piedalītos pasākumā un palīdzētu smagi slimiem bērniem atgūt redzi, dzirdi, spert patstāvīgus soļus un dot iespēju dzīvot. Visi kopā mēs saziedojām 272 662,60 Ls.

Cilvēku atsaucība bija tik liela, ka saziedotā summa gandrīz četras reizes pārsniedza to summu, kuru pasākumu organizētāji sākotnēji cerēja savākt. Ar šo saziedoto naudu mēs spēsim palīdzēt ne tikai Lakijai dzirdēt, Aleksam staigāt, Verai Marijai redzēt un Annai Aļonai dzīvot, bet arī tiem visiem 55 bērniem, kuri portālā Ziedot.lv bija lūguši palīdzību.

Visas dienas garumā notika dažādas aktivitātes - Ziedot.lv labestības tirdziņš, „Tautas balss” rotu darbnīca, radošās studijas „Laumiņa” zīmēšanas darbnīca, iespēja spēlēt basketbolu kopā ar Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājām, velotriālisti, piepūšamajās atrakcijas, rotaļas, „Labestības dienas” izsole, kur savā īpašumā varēja iegūt kādu Latvijas slavenības piederošu lietu, „Asins donoru centra” asins nodošanas punkts un daudzas citas aktivitātes.

„Labestības dienā” uzstājās arī Latvijā iemīļoti mūziķi, kā Igo, Aisha, grupa „Putnu balle”, Ginta Ēķe, Raimonds Pauls, grupa „Dzeguzīte”, Gustavo, šova „Latvijas Zelta talanti 2009” uzvarētāji grupa „Drums Clinic”, meiteņu ansamblis „Lady Sweet” un daudzi citi mākslinieki.
Emocijas, kuras vakar valdīja visas dienas garumā un noslēguma koncertā, bija ļoti aizkustinošas un sirsnīgas. Asaras, prieks un gandarījums par savu tautu bija milzīgs.

Mēs - visi Latvijas iedzīvotāji – ar savu atbalstu esam snieguši iespēju slimajiem bērniem sākt jaunu dzīvi! Paldies jums, labas gribas cilvēki, par saziedotajiem 272 662,60 Ls.


„„Labestības dienas” mērķis – palīdzēt bērniem, kuriem ir tikai viens solis līdz pilnvērtīgai dzīvei. Taču šī „Labestības diena” ir īpaša, jo tāds ir šis laiks. Tieši tāpēc, mūsu palīdzība slimiem bērniem un viņu ģimenēm ir nepieciešama vēl vairāk. Un es vēlos, lai šajā grūtajā laikā mums visiem izdodas „Labestības dienu” padarīt par svētkiem, un katrs saziedotais lats nes sajūtu, ka dot otram - ir labākais, ko mēs katrs varam darīt”, saka Katrīne Pasternaka.

Portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta: „Šī „Labestības diena” notiek visai sabiedrībai grūtā laikā, tomēr es ticu, ka visu mūsu sirdis joprojām ir tikpat atvērtas un sirsnīgas un nepaliks vienaldzīgas četriem bērniņiem, kuri bez mūsu palīdzības nespēs staigāt, redzēt, dzirdēt un dzīvot”.

Ivars Svilāns, Swedbank Sabiedrisko attiecību vadītājs: "Palīdzēt citiem ir cilvēka būtības neatņemama daļa. Mums ir gods sadarboties ar ļoti profesionāliem un aizrautīgiem partneriem šajā projektā. Jo brīnumi notiek tad, ja cilvēki kopīgi dara. Mēs varam padarīt šo pasauli labāku, kaut mazliet, bet labāku."


Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa: "Labestības diena ir brīdis, kad katrs var sniegt nozīmīgu un, iespējams, izšķirošu atbalstu bērniem, lai viņi redzētu, dzirdētu, staigātu, dzīvotu! Mani visvairāk aizkustina optimisms un neatlaidība, ar kādu vecāki cīnās par katru soli, lai uzlabotu savu bērnu veselību. Manuprāt, redzot šo cīņu, neviens nevar palikt malā. Tāpat prieks, ja bērnam izdodas izveseļoties, ne ar ko nav salīdzināms. Un mūsu spēkos ir radīt šo prieku".
3 4 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Nefretete labaak pievaldi savus pirkstus ! Ja pats būtu nelaimē tad gan zinātu kurš to nu būtu teicis..!
4 0 atbildēt
Super. Vairāk tādus cilvēkus kas rīko tādus pasākumus.
1 0 atbildēt
pizģets kā šādi pasākumi besī. >.<
2 1 atbildēt