local-stats-pixel

Labāka alternatīva - vēja enerģija?4

8 0
Amerikas Savienotajām Valstīm jānomaina visas automašīnas ar elektromobiļiem, kurus darbina vēja turbīnu enerģija, raksta žurnāls “New Scientist”, atsaucoties uz pētījumu, kurš publicēts izdevuma “Energy and Environmental Science” janvāra numurā. Pētījumu Stenfordas universitātes atmosfēras un enerģētiskās programmas ietvaros veica zinātnieku grupa Marka Jakobsona vadībā un tā rezultātā tika izdalīti paši perspektīvākie alternatīvo enerģijas avotu veidi.
Par perspektīvākajiem zinātnieki atzina (lejupejošā kārtībā) – vēja enerģiju, saules enerģijas koncentrēšanu, ģeotermālo enerģiju, paisumu un bēgumu enerģiju, saules baterijas, viļņu enerģij un hidroelektrostaciju dambjus. No 11 nefosilajiem enerģijas avotiem sastāvošā saraksta lejasdaļā atrodas no kukurūzas un lauksaimniecības atlikumiem iegūta biodegviela, kā arī kodolenerģija un "tīras" ogles.
Veidojot reitingu, zinātnieki ņēmuši vērā katra enerģijas veida izmantošanas iespējamās sekas, pieņemot, ka tas ir vienīgais enerģijas avots visam Savienoto Valstu automobiļu parkam. Pie kam vērā ņemts ne tikai siltumnīcas efektu radošo gāzu iespējamais daudzums, bet arī ietekme uz ekosistēmu, ietekme uz cilvēku veselību, resursu pieejamība un drošums.
"Labi alternatīvie enerģijas avoti nav tie, par kuriem cilvēki parasti runā, - atzīmējis Jakobsons. - Daži no piedāvātajiem variantiem ir vienkārši drausmīgi. Biodegviela uz etanola bāzes nodarīs daudz vairāk kaitējuma cilvēka veselībai, dabai, ūdensapgādei un lauksaimniecībai, nekā jebkurš mūsdienu fosilajiem enerģijas avotiem".

- "Glancētas" lauksaimniecības kultūras glābs zemi no globālās sasilšanas?
8 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 4

0/2000
ģeotermālāun paisuma-bēguma - viļņu enerģija drīz būs izdevīgāka nekā vēja enerģija. vaig tik mazliet laika lai paeksperimentētu.
2 0 atbildēt
Labāka alternatīva - vēja enerģija. bet latvijai tas neder jo mums ar tiem vejiem svaki , jo tie kas te ir lielakoties stav bezdarbiba(ainazos) varam varbut jura likt... bet katra gadijuma necelt mazos hesus uz upem ta jau vinas sacakaretas...
2 0 atbildēt
Oho...
2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt