Sīpolus sākotnēji audzēja Ēģipstieši. Sīpols ir iecienīts gandrīz ikvienā virtuvē. Tā nedaudz stiprā garša piešķir garšu gan svaigiem, gan vārītiem, gan sautētiem un ceptiem ēdieniem. Šo dārzeni jau izsenis izmanto dažādu slimību ārstēšanā. Zinātnieki, kas pētīja sīpola labās īpašības, bija ļoti pārsteigti, kad pamanīja, ka šis augs spēj aizkavēt novecošanos.
Labais sīpols1
41
1
Sīpols veicina vielmaiņu, palielina apetīti, uzlabo miegu, ārstē kuņģa problēmas, nostiprina imūnsistēmu, samazina holesterīna līmeni asinīs.
Sīpols ir stiprs un kož acīs, bet tas ir plaši pielietots daudzās tautās. Sīpoli iznīcina baktērijas. Tāpēc bieži tiek lietoti saaukstēšanās gadījumos. Medus ar sīpolu sulu ir labs pret klepus līdzeklis. Ja ir gripa-uz 1/2 litru piena un 1 sarīvētu sīpolu uzsilda un izdzer pa daļām.
Reklāma
Sīpolu izmanto kosmetoloģijā:sīpolu sula veicina matu augšanu, sadziedē galvas ādu un mazina blaugznas, sīpolu sula balina vasaras raibumus, sīpolus lieto ādas ārstēšanai un atjaunošanai.