local-stats-pixel fb-conv-api

Laba dāvana2

12 0
Īsteni karalisku dāvanu 8. martā saņēma Lielbritānijas karaliene Elizabete II – jaunu valsts karieti. Kariete, kurai jau dots nosaukums „Britānija”, sver trīs tonnas un ir izgreznota ar 24 dimantiem un 130 safīriem. Apvienotās karalistes valsts kariete tiek izmantota tikai atsevišķos, īpaši svinīgos gadījumos, ieskaitot, ikgadējo braucienu parlamenta jaunās sesijas atklāšanai no Bekingemas uz Vestminsteras pilīm. To var izmantot arī citi karaliskās ģimenes locekļi, bet tikai kāzu svinībās, lai ierastos uz svinīgo laulību ceremoniju. Iepriekšējā britu monarhu kariete, kurai bija valsts karietes statuss, tika pagatavota pirms 200 gadiem. Jaunā kariete ir izgatavota Austrālijas pilsētas Sidnejas darbnīcās. Bekingemas pilij tā izmaksāja miljonu ASV dolāru. Elizabete II formāli ir arī Austrālijas valsts vadītāja un Austrālijas iedzīvotāji ir viņas padotie.
Karietē atrodas kapsula, kas atspoguļo Lielbritānijas vēsturi. Tajā ir ielikts Anglijas karaļa Henriha VIII flotes flagmaņa „Mary Rose” koka korpusa fragments, musketes lode no Vaterlo kaujas lauka un gabals no slavenā Otrā pasaules kara bumbvedēja „Lankastera”.
Kaut arī kariete ir būvēta franču karaļa Ludviķa XIV laika tradicionālajā stilā, tās veidošanā ir izmantotas arī mūsdienu tehnoloģijas. Tā logi tiek atvērti un aizvērti ar elektromotora palīdzību, karietei ir hidrauliskā piekare, bet sēdekļi nepieciešamības gadījumā ir apsildāmi.

Dāvan tiek sagādāta par spīti krīzei, kas ir skārusi arī viņas augstību.

Pašreizējās finanšu krīzes iespaidā Lielbritānijas karaliene Elizabete II zaudējusi vairāk nekā trešdaļu jeb 37 miljonus sterliņu mārciņu no sava kopējā investīciju kapitāla.

Minētā summa veido trešo daļu no karalienes personīgās naudas, kas ieguldīta banku un kompāniju akcijās. kā arī citos vērtspapīros. 2008. gada vidū karalienes investīciju kapitāla summa veidoja aptuveni 100 miljonus mārciņu. Citi karalienes aktīvi, piemēram, nekustamais īpašums, pagaidām nav cietuši.
Lai mazinātu savus zaudējumus, karaliene Elizabete atvērusi publiskiem apmeklējumiem Bekingemas pils iekšējo pagalmu. Ieejas biļetes cena ir 20 mārciņas.
12 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
tā tas varētu būt ;)
1 0 atbildēt
Feina kundzīte :)
1 0 atbildēt