local-stats-pixel fb-conv-api

LMI Gada balvā triumfē grupa "Prāt5

0 0
+ Beigās laureātu saraksts

24.februāra vakarā Latvijas Nacionālajā operā tika paziņoti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2008 laureāti, un nenoliedzamu triumfu piedzīvoja grupa "Prāta vētra", iegūstot balvas četrās kategorijās - Labākais popmūzikas albums (Tur kaut kam ir jābūt), Labākais video klips (dziesmai "Ja tikai uz mani tu paskatītos"), Labākais koncertieraksts (par turnejas "Tur kaut kam ir jābūt" noslēguma koncerta Mežaparkā ierakstu) un Labākā dziesma (par "Ja tikai uz mani tu paskatītos"). Atšķirībā no 2003.gada, kad "Prāta vētra" plūca laurus visās kategorijās, kur bija nominēti, šoreiz, tāpat kā 2005.gadā, grupa pozīcijas zaudēja Radio hīta kategorijā - par radiostacijās spēlētāko dziesmu tika apbalvota grupa "Linga" (dziesma "Gan"), mūziķi gan uz balvas saņemšanu neieradās. Labākā rokmūzikas albuma kategorijā par labāko tika atzīsts Dons ar albumu "Lelle". Labākā deju mūzikas albuma gods tika Ellai par "Welcome To The Club", kas, saskaņā ar viņas pārstāvju "MicRec" regulāri ziņoto, atzinīgi tiekot novērtēts arī ārpus valsts robežām. Labākais tautas mūzikas albums — iepriekšējā gada Labākā rokmūzikas albuma sacerētājiem grupai "Dzelzs vilks" par "Uijā uijā nikni vilki". Labākais šlāgermūzikas albums, gluži tāpat kā pērn — Normundam Rutulim par "Vēlreiz mājās", savukārt nez kāpēc atsevišķi izdalīto apbalvojumu Labākais kantrī albums saņēma grupa "Sestā jūdze". Visnotaļ dažādi interpretējamajā Labākā alternatīvās mūzikas albuma kategorijā laurus plūca grupa "Lidojošais paklājs". Par Labāko akadēmiskās mūzikas albumu tika atzīts izdevums "Romualds Kalsons.Instrumentālie koncerti", savukārt par Labāko instrumentālās mūzikas albumu – "Dabas koncertzāles" "Čuņčiņa dienas un nakts grāmata". Par mūža ieguldījumu tika sumināts Aldis Ermanbriks, savukārt par Labāko debiju — Rihards Zaļupe ar albumu "Marimba Dance". Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas organizatori joprojām mēģina rast atbilstošāko vietu šīs ceremonijas noturēšanai, un, ja pagājušogad Latvijas mūzikas izpildītājus un cienītājus pulcināja Nacionālā Sporta manēža, tad šoreiz ceremonija notika krietni svinīgākos apstākļos - Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē. Taču vadītāju Baibas Sipenieces - Gavares un Valtera Krauzes nepiespiestību svinīgie apstākļi nenomāca, un, cik varēja novērot, liela daļa mūziķu tā arī nebija izpildījuši prasības ierasties "tumšā uzvalkā". Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas pasniegšanas ceremonija norisinājās trīspadsmito reizi.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas laureāti Labākais rock albums - Dons "Lelle" Labākais pop albums - Prāta vētra "Tur kaut kam ir jābūt" Labākais deju mūzikas albums - Ella "Welcome To The Club" Labākais šlāgermūzikas albums - Normunds Rutulis "Vēlreiz mājās" Labākais kantrī mūzikas albums - Sestā jūdze "Kalendārs" Labākais alternatīvās mūzikas albums - Lidojošais paklājs "Lidojošais paklājs" Labākais tautas mūzikas albums - Dzelzs vilks "Uijā uijā nikni vilki" Labākais akadēmiskās mūzikas albums - LSO, B.Skride, K.Blaumane, I.Dālderis "Romualds Kalsons. Instrumentālie koncerti" Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums - Dabas koncertzāle "Čuņčiņa dienas un nakts grāmata" Labākais mūzikas albums bērniem - Kaspars Vecvagars "Diegabundža" Labākais video klips - Prāta vētra "Ja tikai uz mani tu paskatītos" Labākais koncertieraksts video - Prāta vētra "Tur kaut kam ir jābūt" koncerts Mežaparkā Labākā debija - R.Zaļupe, R.Petrauskis, VAK Latvija, K.Gailīte "Marimba Dance" Radio hīts - Linga "Gan" Labākā dziesma - Prāta vētra "Ja tikai uz mani tu paskatītos" Par mūža ieguldījumu - Aldis Ermanbriks



0 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Šitais pasākums izvērsies par tādu- kurš maksā tas pasūta mūziku...
1 0 atbildēt
jaa taa nu tieshaam buus man miiljaaakaa grupa, vo to es saprotu nu prieks par vinjiem, bet dziesmas jau arii smukas vinjiem ir - lai muuuziigi dziivo ,,Prāta vētra''!!!!! :)
0 0 atbildēt
Pasākums bija emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
nju beidziet runāt tik bērnišķigi!!! vis uzpirkts un sarunats!!nu beidziet! Pasākums bija jauks un labi izdevies,un Runājot par Prāta Vētru vinji godam sanēma balvas! piemēram labākais Koncertieraksts tur nebija konkurences! un arivideo klips no visiem nominatiem vinju bija labakais! Visas tajas nominācijas vinji biji pārāki,jo salidzinot ar citiem nominatiem ta bija.. paši vainigi mūziķi ka nespej izveidot pienācigu konkurenci.
0 0 atbildēt
Nu Mīl tauta to PV!! ko lai citu saka..
0 0 atbildēt