local-stats-pixel fb-conv-api

Kurš spīdzināja Guantanamo gūstekņus9

3 0
Binjams Mohameds (attēlā), bijušais Guantanamo ieslodzītais, pēc atgriešanās Lielbritānijā apsūdzējis britu izlūkdienestu Mi-5 nodevībā, vēsta „The Times”. Bez tam Mohameds atkārtoti paziņoja, ka apcietinājuma laikā – Pakistānā, Marokā un Guantanamo – viņš ticis pakļauts spīdzināšanām. Pēc Mohameda vārdiem, par pašu smagāko brīdi visos septiņos ieslodzījuma gados viņam kļuvis tas, ka cilvēki, kuri spīdzināja un nopratināja viņu, saņēmuši informāciju un jautājumus no Mi-5.
"Pakistānā es tikos ar britu izlūkiem. Es izstāstīju viņiem visu ko zināju, tomēr šie cilvēki, ar kuriem bija saistītas visas manas cerības uz glābiņu, izrādījās saistīti ar maniem mocītājiem," - teikts Mohameda paziņojumā, kuru izplatīja viņa advokāti. Uzreiz pēc ierašanās Lielbritānijā Binjamu Mohamedu arī aizturēja policija, kura gan drīz viņu atbrīvoja. Pēc policijas pārstāvja vārdiem, attiecībā uz viņu tiek veikta izmeklēšana.
Etiopijā dzimušais Mohameds pagājušā gadsimta 90. gadu vidū. saņēma patvērumu Lielbritānijā. 2002. gada aprīlī viņš tika apcietināts Pakistānā, kur pavadīja ieslodzījumā četrus mēnešus. Pēc viņa advokātu vārdiem, tur viņu spīdzinājuši Pakistānas izlūkdienestu darbinieki, Mi-5 aģentu klātbūtnē.
2002. gada jūlijā ar CIP lidmašīnu viņš tika atgādāts Marokā un, pēc advokātu vārdiem, atkārtoti tika pakļauts spīdzināšanai. 2004. gada septembrī Mohameds nonāca Guantanamo, kur viņu apsūdzēja terorismā, sagatavošanās kursa iziešanā "Al Qaeda”nometnēs Pakistānā un Afganistānā, kā arī plānos uzspridzināt "netīru bumbu" ASV. Vēlāk visas viņam izvirzītās apsūdzības tika atsauktas.
3 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
nu kaa lai saka- sham smilshu neegjerim neiet! emotion
2 0 atbildēt
mans braaleens :P
1 0 atbildēt
var manīt līdzību, Sheep :D
1 0 atbildēt
Man pohuj - es tankā!
1 0 atbildēt
Vajadzeja nogalinat,kad negers-nebija nekada negera!
0 0 atbildēt
Un tādu gadījumu bija daudz, kad vienkāršu parastu cilvēku kaut kur tuvajos ausrumos paņem ciet uz ielas bez jebkādiem pierādījumiem, spīdzina, apsūdz terorismā, aizsūta uz Guantanamo, atkal spīdzina un tad pēc sazin cik gadiem paliž vaļā, jo neesot pierādījumu... pilnīgs stulbums...
0 0 atbildēt
Nu tas jau tā, lai cilvēki domā, ka valdība kko dara...
0 0 atbildēt
Nu bet....Ja apdraudeta valsts drosiba, protams ka vini ta rikosies!
0 0 atbildēt
jebkurā gadījumā sabiedrības intereses vienmēr būs augstākas par atsevišķa indivīda tiesībām, to nosaka arī Eiropas cilvēktiesību tiesas lēmumi, ne tikai ASV normas
0 0 atbildēt