local-stats-pixel fb-conv-api

Kurš gudrāks — sieviete vai vīrietis?22

26 0
Nav pierādījumu tam, kurš gudrāks — sieviete vai vīrietis. Un būtu jocīgi, ja būtu! Vilinoši ir tas, ka uz dzimumu attiecināmi vispārinājumi jau pašos pamatos nesola absolūto patiesību. Arī gudrību ir grūti «nomērīt». Kāds kā gudrības mēru uzskatīs augstākās matemātikas uzdevumu izpratni, savukārt cits — cilvēka emociju psiholoģisko analīzi. Un tomēr pētnieki pēta un mēģina uzzināt, kuram dzimumam piedēvēt «visgudrā» statusu. Ir dzirdēts, ka daba vīriešus lielākoties vairāk apveltījusi ar smadzenēm, nervu šūnām u. c., taču šā «materiāla» veiksmīga funkcionēšana atstāta sieviešu ziņā. Kāds dāņu profesors atklāja, ka vīriešiem galvas smadzenēs ir vidēji par četriem miljoniem vairāk nervu šūnu nekā sievietēm, taču sieviešu vispārējās inteliģences līmenis ir vidēji par 3% augstāks. Var mēģināt «gudro dzimumu» noskaidrot, izpētot tikai cilvēkam raksturīgās spējas — domāšanu, runāšanu un lasītprasmi. Domāšana padodas abiem dzimumiem, sievietēm tomēr labāk. Sievietes vienlaikus ir spējīgas domāt vairākas lietas, turklāt viņas spēj domāšanu apvienot arī ar runāšanu (kurš gan nav bijis liecinieks vairāku sieviešu sarunai, kurā visas dalībnieces vienlaikus gan runā, gan uzklausa pārējās). Savukārt vīrieša smadzenes ir «nostādītas» tikai uz vienu rīcību, proti, ja vīrietis par kaut ko domā, tātad viņš neko citu neuztver. Cilvēces pirmsākumos, kad cilts vīriešiem bija jāiet medībās, vīrieša smadzeņu areāli, kas atbild par runu un komunikāciju, attīstījās sliktāk. Arī šodien seno cilts vīriešu pēctečiem runāšana nevedas tik labi kā sievietēm. Taču ir izņēmumi — vīrieši kreiļi, kuriem ķermeņa kreiso pusi kontrolē labā galvas smadzeņu puslode, kur atrodas radošās izdomas centrs. Sendienās sieviešu pienākums bija sarunāties, attīstīt emocionālus kontaktus un uzturēt labas attiecības ar citiem cilts locekļiem. Sievietes runas centri ir izvietoti abās galvas smadzeņu puslodēs, tāpēc arī mūsdienās viņas nav zaudējušas senās prasmes. Savukārt vīriešiem īpaši padodas karšu lasītprasme. Vīriešiem galvas smadzenēs ir telpiskās domāšanas centrs, tāpēc orientēšanās spēja ir viena no visaugstāk attīstītajām vīriešu dzimuma iemaņām. Sievietes, skatoties kartē, redz tikai svītriņu kopumu, tāpēc viņas karti groza, lai tai būtu iespējams sekot. Iespējams, dzimuma gudrību nenosaka spēja izprast un analizēt informāciju, bet gan mistiskā katram atšķirīgā valdzināšanas spēja — vīriešu «tu man neesi vajadzīga» skatieni, kas sievietes vai trakas padara; un sieviešu izlikšanās par mazām, jaukām pelītēm, līdz sasniegts mērķis. Taču iespējams, ka arī tas nav svarīgākais. Tātad — kurš īsti ir gudrāks?
26 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000
nē man ir arī planotājs, bet ja tajā aizmirst ierakstīt tad ar galiem
2 0 atbildēt
nabaga vīriešu sugas pārstāvji... :/
2 0 atbildēt
Atturēšos.
1 0 atbildēt
abiem dzimumiem ir savi plusi un mīnusi, galvenais ka viens bez otra nespēj vairoties! tapēc nav tādu lietu kā labāks vai sliktāks!
1 0 atbildēt
gatis tā bija pērle, es nezinu kapēc, bet es smejos :D :D
1 0 atbildēt
Te nav ko daudz strīdēties, viss ir ļoti vienkārši - vīrieši gudrāki emotion
2 1 atbildēt
Megacefalius ai nē, iešu gulēt, rīt pagoglēšu un patulkošu kko, šovakar jāguļ, rīt eksāmens
1 0 atbildēt
Man labak patik but virietim neka sievietei. emotion
1 0 atbildēt
seksisms...emotion diskuteet te var muuzjiigi... bet nu vai tam ir jeega? viss ir ljoti atkariigs no katras personiibas atsevishkji.
1 0 atbildēt
vajag iekārtot, darāmo lietu blociņu :D
1 0 atbildēt
Ball sports, Toilet aiming cell un domestic skills izowno (rofl) :D:D:D
0 0 atbildēt
bet tā ir taisnība. :D es pasaku kaut 5 lietas , kas jāizdara šodien, :D bet viņš izdara tikai pēdējo, ko pateica. :D vakarā saka, fak aizmirsu :D
1 1 atbildēt
pievienojos neitrālajiem ;)
0 0 atbildēt
Tādas lietas nevar novērtēt ! Abi labi !
0 0 atbildēt
To: gatis. Es par tavējo avataru pārsmējos! :D
0 0 atbildēt
SnoopShady emotiones negribu lai vieriesi mani dr*z, un liek darit visadas stulbibas. emotion
1 1 atbildēt
tikpat labi es varu peteikt ,ka sievietes domaassana ir nepilvertiga ,jo vinja domaa par to par to parto ,bet ccalis joptvaj ka sak pa vienu lietu domat ta arii izdomaa ;)
0 0 atbildēt
Megacefalius tu domā pick up artist rokasgramatu?! Nū ok pameklešu!
0 0 atbildēt
GATI - tu esi bijis gan vīrietis, gan sieviete? lasot, tā var noprast :D :D
1 1 atbildēt
Ieliec pikapera rokasgrāmatu!
0 0 atbildēt